Η σίγουρη νίκη έγινε πανωλεθρία: Το ιστορικό λάθος της Λεπέν που της στοίχισε τον θρίαμβο στη Γαλλία

Η σίγουρη νίκη έγινε πανωλεθρία: Το ιστορικό λάθος της Λεπέν που της στοίχισε τον θρίαμβο στη Γαλλία

Ας πρόσεχε...

Eίναι το πολιτικό ζήτημα των τελευταίων (πολλών ημερών). Αυτό που συζητείται εντόνως- και δικαίως, καθώς το αποτέλεσμα θα καθορίσει πάρα πολλά. Και όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στην Ευρώπη ολόκληρη.

Φυσικά αναφερόμαστε στις γαλλικές εθνικές εκλογές, τις οποίες προκήρυξε ο Εμανουέλ Μακρόν, αμέσως μετά την οδυνηρή ήττα του στις Ευρωεκλογές. Και η κίνησή του ήταν κάτι παραπάνω από σωστή, καθώς θεώρησε πως δεν μπορεί να συνεχίσει στο τιμόνι της χώρας, έχοντας απωλέσει τεράστιο μέρος των ψηφοφόρων του.

Ως γνωστόν το τεράστιο φαβορί για τη νίκη, όπως έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις μα και η πρώτη Κυριακή, ήταν η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν. Το ακροδεξιό κόμμα φαινόταν πως θα κατάφερνε να πάρει την πρώτη θέση, παρά τις προσπάθειες των αντιπάλων της.

Ωστόσο, αν και τα exit polls έδειχναν πράγματι πρωτιά, τελικά υπήρξε ανατροπή μεγατόνων: το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (ο αριστερός συνασπισμός, δηλαδή) είναι στην… pole position και φαίνεται να κερδίζει από 172 έως 192 έδρες, το Ensemble έρχεται δεύτερο με 150 έως 170 έδρες, και η Εθνική Συσπείρωση τρίτη με «μόλις»  132 έως 152 έδρες.

Άπαντες αναρωτιούνται τι ήταν αυτό που στοίχισε στην Λεπέν και υπέστη τέτοια εκλογική «βουτιά». Η απάντηση κρύβεται μάλλον στο ότι προσπάθησε να δείξει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο λέγοντας πως δεν είναι (ακριβώς) ακροδεξιά, πως θα είναι πιο ενωτική και ούτω καθεξής, την στιγμή που η σκληρή βάση των ψηφοφόρων της ήθελαν μία πιο… Χρυσή Αυγή κατάσταση.

Ευτυχώς, χάρη σε αυτό της το αυτογκόλ, θα περιοριστεί στην τρίτη θέση και αποφεύγονται, κατά πώς φαίνεται, τα πολύ χειρότερα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.