Κορωνοϊός – Γουργουλιάνης: Για αυτό κάποιοι δεν κολλούν

«Το να βρεις στη μύτη κάποιου COVID δεν σημαίνει…»: Αποστομωτική απάντηση Γουργουλιάνη για τα 7.000 κρούσματα

Τι είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας

Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι όταν η μεταδοτικότητά της είναι μεγάλη, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα συμπτώματα είναι πιο ήπια. Γεγονός που μας κάνει «να μην ανησυχούμε, αν και δεν ξέρουμε πολλά για την μετάλλαξη Κένταυρος».

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που (ο Κένταυρος) βρέθηκε στην Ινδία και δεν έχουμε πολλούς θανάτους» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ειδικού «έχουμε έναν μεταδοτικό ιό που δεν φαίνεται να είναι θανατηφόρος», τονίζοντας ότι είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση της πανδημίας να προστατεύσουμε τους ευάλωτους.

Κορωνοϊός - Γουργουλιάνης: Για αυτό κάποιοι δεν κολλούν
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Γιατί κάποιοι δεν νοσούν με κορωνοϊό

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς εξηγείται το ότι σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχει κολλήσει κορονοϊό ο κ. Γουργουλιάνης δήλωσε ότι ο ιός για να περάσει στο κύτταρο πρέπει να ταιριάζει. «Μερικοί άνθρωποι είναι τυχεροί.

Το ξέρουμε και για άλλα νοσήματα», είπε και συμπλήρωσε ότι οι ευάλωτοι άνθρωποι δεν πρέπει να το αφήνουν στην τύχη τους. «Το όπλο για να προστατευτούμε είναι ο εμβολιασμός ακόμα και αν νοσήσουμε», συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Τα νοσοκομεία γεμίζουν από υπερήλικες»

Μιλώντας για την χρήση της μάσκας και πότε αυτή είναι απαραίτητη με αφορμή εικόνες από το λιμάνι όπου ελάχιστοι τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα, ο κ. Γουργουλιάνης επισήμανε ότι μετά την πανδημία υπάρχουν σοβαρές νευρώσεις και τα νέα παιδιά θα πρέπει να πάνε να διασκεδάσουν μετά την πίεση των εξετάσεων.

«Από τον Ιανουάριο και μετά τα νοσοκομεία μας γεμίζουν από υπερήλικες ασθενείς. Έχουμε να δούμε νέους ανθρώπους αρκετούς μήνες. Αυτά τα παιδιά έχουν πρακτικά μικρό κίνδυνο να πάθουν οτιδήποτε σε αυτή τη φάση της πανδημίας», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.