«Ρε αχάριστε τσιγκούνη»: Η ανάρτηση-μαχαιριά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για Ρέμο – Λιάγκα

Αντώνης Ρέμος: "Ήμουν στο χείλος του γκρεμού, γύρισα από την κόλαση"

Ο Αντώνης Ρέμος στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ

Ο Αντώνης Ρέμος, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, έδωσε εξηγήσεις σχετικά με τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής που τον «βαραίνουν».

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Ρέμος στην πρώτη του δήλωση μετά τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και για δέσμευση της περιουσίας του.

Ο Αντώνης Ρέμος σημείωσε, επίσης, πως «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία».

Η δήλωση του Αντώνη Ρέμου:

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ – τάχιστα – να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου.

Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους.

Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».


Οι βαρύτατες κατηγορίες

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα έχει εκδώσει πόρισμα το οποίο «καίει» τον δημοφιλή καλλιτέχνη και πάνω σε αυτό βασίζεται και η έρευνα της εισαγγελίας που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα.

Ο Αντώνης Ρέμος φέρεται να σύστησε εταιρεία η οποία δεν σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα (θεάματα κλπ) και κατηγορείται για φοροδιαφυγή «μαμούθ», ενώ αποφασίστηκε να δεσμευτεί και όλη του η περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή για το Ξέπλυμα έχει προχωρήσει σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιφανούς τραγουδιστή έπειτα από πολύμηνη έρευνα από την οποία προκύπτουν υπόνοιες για φοροδιαφυγή και αντίστοιχα ξέπλυμα παράνομου χρήματος, σε ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι οι δεσμεύσεις στις οποίες προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή αφορά ακίνητα, κινητά, λογαριασμούς προσωπικούς του καλλιτέχνη και της επίμαχης εταιρείας, σκάφη και θυρίδες που, εφόσον εντοπιστούν, θα δεσμευθούν μέχρι του ποσού του 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πόρισμα της Αρχής που πλέον αποτελεί το πρώτο υλικό της έρευνας των οικονομικών Εισαγγελέων, φαίνεται να γίνεται εκτενής αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει την τελευταία πενταετία ο τραγουδιστής, στις οποίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ.

Αυτό το ποσό μάλιστα φαίνεται να ήταν και η αιτία που τέθηκε στο στόχαστρο της Αρχής ο καλλιτέχνης, καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερα χαμηλό για τα δεδομένα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη εξαιτίας της τεράστιας δημοφιλίας του και των εμφανίσεων του σε μέρη και εκδηλώσεις ευρέως γνωστά και ιδιαίτερα «κοσμικά».

Αντώνης Ρέμος: Η ανάρτηση – μαχαιριά

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σχολίασε την έρευνα για τον Αντώνη Ρέμο, παίρνοντας αφορμή από μία δήλωση του Γιώργου Λιάγκα.

Ο δημοσιογράφος έβαλε στο στόχαστρο τόσο τον τραγουδιστή όσο και τον παρουσιαστή.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε ένα κείμενο με τίτλο: «Γιώργος Λιάγκας: Ο Αντώνης Ρέμος μου είπε ότι θα δανειστεί από φίλους του για να κινηθεί νομικά» και σχολίασε: «και εσύ ρε αχάριστε τσιγκούνη γιατί δεν ανοίγεις έναν τραπεζικό λογαριασμό… Να κάνεις έρανο για τον Αντώνη;».

«Ρε αχάριστε τσιγκούνη»: Η ανάρτηση-μαχαιριά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για Ρέμο - Λιάγκα

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.