Μπιλ Γκέιτς: Αυτό έκανε για να βγει από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους

Πώς ξοδεύει τα χρήματα του ο Μπιλ Γκέιτς!

Το σημαντικό «βήμα» που έκανε

Ένα νέο στόχο έχει θέσει σε εφαρμογή ο κάποτε πλουσιότερος   -και σήμερα τέταρτος πιο πλούσιος- άνθρωπος του πλανήτη: Να αποσυρθεί από τη σχετική λίστα. Ένα εγχείρημα όχι και τόσο εύκολο όσο θα περιμέναμε οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί.

Για να τα πετύχει, ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε πως μεταφέρει 20 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία ως δωρεά στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο, που χορηγεί πόρους για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το Ίδρυμα σκοπεύει να αυξήσει τη φιλανθρωπική του δράση σε ποσοστό πάνω από 50% σε σχέση με τα προ-πανδημίας επίπεδα, από σχεδόν 6 δισ. δολάρια σε 9 δισ. δολάρια μέχρι το 2026.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο οργανισμός επικεντρώνεται σε φιλανθρωπίες για τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, την ισότητα των δύο φύλων και την εκπαίδευση.

Τόσο ο Μπιλ Γκέιτς, όσο και η πρώην σύζυγός του Μελίντα, έχουν δεσμευτεί ότι σχεδιάζουν να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους στο ίδρυμα που δημιούργησαν πριν από 20 χρόνια, καθώς και σε άλλες φιλανθρωπικές δράσεις.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του τον Μάιο του 2021, λέγοντας ότι θα ακολουθούσε μια δοκιμαστική περίοδος δύο ετών συνιδιοκτησίας του οργανισμού.

Μετά από αυτό το διάστημα, η Μελίντα Φρενς Γκέιτς έχει την επιλογή να παραιτηθεί και να λάβει ένα ποσό εξαγοράς του μεριδίου της από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος θα παραμείνει επικεφαλής του ιδρύματος.

Με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία περίπου 114 δισ. δολάρια, ο Μπιλ Γκέιτς είναι αυτή τη στιγμή ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg, με το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του να προέρχεται από τις μετοχές της Microsoft.

Ο ίδιος πάντως δεν σκοπεύει να διατηρήσει αυτόν τον τίτλο για πάντα.

«Θα ‘κατεβαίνω’ και εν τέλει θα αποσυρθώ από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο», έγραψε ο Γκέιτς σε μια ανάρτηση στο blog του την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.