Αμοργός: Και ξαφνικά τούμπα όλα στην εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα

Μικρό καλοκαίρι - Στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία

Πυκνώνει το μυστήριο με την εξαφάνιση στην Αμοργό 

Πυκνώνει το μυστήριο της εξαφάνισης στην Αμοργό με τον Άλμπερτ Κάλιμπετ να εξακολουθεί να αγνοείται. Οι έρευνες για τον τουρίστα από τις ΗΠΑ ολοκληρώθηκαν, δήλωσε ο αδερφός του, ωστόσο η σύντροφός του συνεχίζει…

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνω την ολοκλήρωση της έρευνας για τον αγαπημένο μας Άλμπερτ», τόνισε ο Όλιβερ Κάλιμπετ. «Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειές και την αποφασιστικότητά μας, ο Άλμπερτ παραμένει αγνοούμενος», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση ανέφερε επίσης, πως παρά τις πολυήμερες έρευνες βρέθηκαν «μηδενικά στοιχεία» και πως υπήρξε ελάχιστη βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που έστειλαν τις προσευχές τους», δήλωσε ο Όλιβερ Κάλιμπετ.

Η σύντροφος του Άλμπερτ, Ντέμπι Λεσάν, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Αμοργή, σε ανάρτησή της στα social media, έχει διαφορετική άποψη για την εξέλιξη των ερευνών.

Η ίδια αναδημοσίευσε τη συνέντευξη του αδερφού του Άλμπερτ και έγραψε πως μπορεί οι περισσότερες ομάδες έρευνας να αποχώρησαν από το νησί, ωστόσο η ίδια βρίσκεται στην Αμοργό και συνεχίζει τις προσπάθειες.


Εξαφάνιση στην Αμοργό: Όλα τούμπα

Η Ντέμπι Λεσάν ισχυρίζεται πως συνάντησε το ζευγάρι που είδε για τελευταία φορά τον 59χρονο Άλμπερτ και συνομίλησε μαζί τους.

Σύμφωνα με όσα της είπαν, αλλά και όσα κατέθεσαν στην αστυνομία, ο Άλμπερτ εκείνο το πρωινό ήθελε να πάει στα Κατάπολα από το μονοπάτι 8 και όχι προς τη Χώρα, ωστόσο τον είδαν να στρίβει αριστερά (προς τη Χώρα), στην αναζήτηση του συγκεκριμένου μονοπατιού.

Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο Άλμπερτ ίσως τελικά να άλλαξε τον προορισμό του και να κατευθύνθηκε προς τη Χώρα και όχι στα Κατάπολα, όπου ήταν ο αρχικός του στόχος.

Όμως, αργότερα έγινε γνωστό πως ο Άλμπερτ μπορεί φαινομενικά να έστριψε αριστερά προς τη Χώρα, όμως, λίγο πιο κάτω θα μπορούσε να πάρει το μονοπάτι 8 μετά από ένα ζιγκ – ζαγκ που κάνει ο δρόμος και άρα να πάει προς Κατάπολα.

Η Ντέμπι Λεσάν πλέον είναι σίγουρη πως ο Άλμπερτ δεν πήρε τη διαδρομή προς τη Χώρα της Αμοργού και περπάτησε ξανά το σημείο, αναζητώντας κάποιο ίχνος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.