Ηρωική έξοδος Σαμαρά;

O Aντώνης Σαμαράς δεν θα ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Τι θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς;

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην κοινή του εμφάνιση με τον Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική στο νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και στην εξωτερική και οικονομική πολιτική. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο αρχικά για ένα «πρωτόγνωρο έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη».

Μιλώντας για την τελευταία του δημόσια εμφάνιση στη Βουλή, στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων, υπενθύμισε όσα είχε πει, τονίζοντας: «Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα… Και από την κοινωνία… Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο, αναρωτιέμαι εάν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν λίγες ημέρες στη Βουλή. Εάν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος.

«Μετά από το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, σε αριθμό ψήφων, στην ιστορία της παράταξης, οι αναφορές σε “αποϊδεολογικοποίηση”, και οι συγκρίσεις με άλλες, τελείως διαφορετικές, εποχές δείχνουν αδυναμία κατανόησης της κρισιμότητας των περιστάσεων και είναι , το λιγότερο, ατυχείς. Έχει σκεφθεί η κυβέρνηση ότι το περιβόητο “41%” ήταν το αποτέλεσμα του φόβου που προκαλούσε στον ελληνικό λαό η πιθανότητα επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν πολύ υψηλά στις πρώτες εκλογές του 2023;», ανέφερε.

Αντώνης Σαμαράς: Έρχεται ηρωική έξοδος;

Μετά την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή έχουν… ανάψει τα τηλέφωνα μεταξύ βουλευτών και στελεχών αφού οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έδειξαν πως ανοίγουν μέτωπο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικά ο Σαμαράς αποδόμησε με επιθετικούς όρους στο σύνολο της την κυβερνητική πολιτική από την ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, μέχρι όλη την βεντάλια των εθνικών θεμάτων, την διεύρυνση, την μείωση του ΦΠΑ, τον ανασχηματισμό, το επίδομα μητρότητας, το καλάθι της νοικοκυράς κλπ.

Σύμφωνα με το newsit.gr, το ερώτημα που πλανάται στην γαλάζια παράταξη είναι αν μετά από αυτήν την ρήξη, θα υπάρξει και άλλο βήμα. Εάν θα συνεχίσει ο Αντώνης Σαμαράς το σφυροκόπημα στον Μητσοτάκη για να τον φθείρει ή αν επιδιώκει ηρωική έξοδο ώστε να παίξει ρόλο διαμορφωτή του χώρου της λαϊκής δεξιάς και ακροδεξιάς. Ή ακόμη αν σκέφτεται να κάνει δικό του κόμμα, το είχε πράξει στο παρελθόν με την Πολιτική Άνοιξη.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.