Η θέση που ήθελε τόσα χρόνια: Δυναμική επιστροφή Βενιζέλου με τις «πλάτες» της ΝΔ

«Μπαμ» με Ευάγγελο Βενιζέλο;

Τα σχέδιά του

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένα από τα πρόσωπα που μεσουράνησαν στον χώρο της κεντροαριστεράς χρηματίζοντας ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε τρεις κυβερνήσεις, αρκετές φορές υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος συνδέθηκε με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης από το 1993 έως το 2015. Στις εκλογές του 2014 το ΠΑΣΟΚ πήρε στις εθνικές εκλογές μόλις 4,68% και βγήκε έβδομο.

Τελικώς, έπειτα από εσωκομματικές πιέσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου τον Ιούνιο του 2015. Επίσης το 2019 αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ λόγω διαφωνίας με τους χειρισμούς της προέδρου Φώφης Γεννηματά.

Σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέχει από την ενεργό πολιτική προτιμώντας τη διδασκαλία, επιστρέφοντας στην έδρα του Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δυναμική επιστροφή Βενιζέλου

Φαίνεται όμως πως μπορεί να δούμε ξανά τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην πολιτική ζωή του τόπου! Και αυτό διότι στη ΝΔ… σφάζονται για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί είναι οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης που δεν θέλουν να βλέπουν την κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Βουλευτές της ΝΔ, από τους πιο «σκληρούς» που δεν θέλουν να βλέπουν την κ. Σακελλαροπούλου ούτε… ζωγραφιστή ερωτήθηκαν για το εάν θα ψήφιζαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η απάντηση ήταν κάτι του στυλ «όποιον θέλεις ψηφίζω, φτάνει να μην ξαναπροτείνει τη Σακελλαρόπουλου».

Ωστόσο έτερος βουλευτής της ΝΔ το πήγε ένα βήμα πιο πέρα: ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως η πρόταση που θα καταθέσει ο Μητσοτάκης για πρόεδρο, θα είναι τροχιοδεικτική του κόμματος με το οποίο θα θελήσει να κυβερνήσει, εφόσον δεν καταφέρει να πιάσει την πλειοψηφία το 2027. Κοινώς, με Πρόεδρο από την Κεντροαριστερά, θα κλείσει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ.

Άρα η επικρατούσα επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να προτείνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια θέση που είναι… όνειρο για τον συνταγματολόγο. Οπότε δεν αποκλείεται να τον βλέπουμε σαν πρώτο πολίτη της χώρας το 2025.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.