Εκεί κολλάνε όλοι: Τα 2 μέρη που θα σε βρει σίγουρα η Όμικρον 4-5 χωρίς μάσκα

Εκεί κολλάνε όλοι: Τα 2 μέρη που θα σε βρει σίγουρα η Όμικρον 4-5 χωρίς μάσκα

Τα πιο επικίνδυνα μέρη!

Για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας πως στα μέσα Ιουλίου ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να ξεπεράσει και τις 20.000. «Από τις αρχές Ιουνίου είχαμε πει ότι το ”peak” θα γίνει 15 – 25 Ιουλίου» δήλωσε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη μέγιστη τιμή του θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 22 χιλιάδων.

Και ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων καλπάζει μέρα με τη μέρα, η μάσκα δεν θα επανέλθει σαν μέτρο, όπως διαμυνήουν από την κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως μέρη στα οποία ειδικοί καλούν τους πολίτες να τη φοράνε. H καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού αναφέρθηκε στα δύο μέρη που η μετάλλαξη Ομικρον θα… πλήξει όποιον δεν φοράει μάσκα. Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας είναι «επιβεβλημένη σε κλειστούς χώρους και χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς».

Οσο για τον αριθμό των κρουσμάτων τον Αύγουστο, ο Νίκος Τζανάκης προέβλεψε: «θα παραμείνουμε και τον Αύγουστο ψηλά σε κρούσματα, μπορεί να μην φτάσουμε τις 25.000 αλλά δεν θα πέσουμε κάτω από τις 10».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.