Πότε και γιατί θα δούμε 65% αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος!

Νούμερο-σοκ: Πόσο θα κοστίζει ένας λογαριασμός ΔΕΗ 100 ευρώ με τις νέες αυξήσεις

Ενεργειακός εφιάλτης!

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στην ιστορία της βρίσκεται η Ευρώπη μετά την… τρικυμία που έχει προκαλέσει η Ρωσία με το κλείσιμο του Nord Stream 1.

Σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επάρκεια δεν καλύπτουν τις ανάγκες της Ευρώπης για παραπάνω από δύο μήνες. Ετσι, η Κομισιόν προετοιμάζει το σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 20 Ιουλίου.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε… ηλεκτροσόκ και το βέβαιο είναι ότι η αβεβαιότητα στο φυσικό αέριο θα συμπαρασύρει στις τιμές και στο ρεύμα. Πρακτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα νοικοκυριά θα φτάσουν να πληρώνουν έως και 65% περισσότερο το ενεργειακό κόστος! Σύμφωνα με την Goldman Sachs που έχει κάνει διάφορα σενάρια για το τι θα συμβεί στην αγορά φυσικού αερίου, στο πιο εφιαλτικό σενάριο που ο Nord Stream 1 δεν ανοίξει ξανά, το ενεργειακό κόστος θα εκτοξευτεί κατά περίπου 65% σε σχέση με σήμερα που ήδη η τιμή της μεγαβατώρας βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη ξεπερνώντας τα 170 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή ένα μέσο ευρωπαϊκό νοικοκυριό που καταναλώνει περίπου 3 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας και 15 μεγαβατώρες φυσικού αερίου ετησίως, θα πρέπει να πληρώσει σε ένα έτος περίπου 5.650 ευρώ για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριου, δηλαδή 470- 500 ευρώ τον μήνα. Σύμφωνα με τον επενδυτικό κολοσσό, το κόστος αυτό θα είναι αυξημένο κατά 300% συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2020.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.