Καιρός: Επικίνδυνες μεταβολές φέρνουν… καταιγίδες

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Αλλάζουν ριζικά τα πράγματα στη χώρα μας.

Το καλοκαίρι στη χώρα μας εξελίσσεται σε έναν παρατεταμένο καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να έχουν ξεφύγει και τα πράγματα να μην είναι και πάρα πολύ καλά.

Ωστόσο, κατά πώς φαίνεται, οι πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν ένα… διάλειμμα, μιας και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένονται αλλαγές στο εγγύς μέλλον.

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την επικράτηση του επικίνδυνου καιρού. Μάλιστα, όπως έγραψε, η έντονη υποχώρηση του υδραργύρου θα προκαλέσει με τη σειρά της επικίνδυνες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και επικίνδυνους ανέμους στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ “ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ”
Ψυχρότερες αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την επικράτηση του επικίνδυνου καιρού.
Σύμφωνα με το “διάγραμμα της αλήθειας” όπως συνηθίζω να αποκαλώ τα πολλαπλά τρεξίματα των μοντέλων και που αποτυπώνεται στην πρώτη μας κάρτα, παρατηρείται μια έντονη υποχώρηση του υδραργύρου (περιοχή που σημειώνουμε με το βέλος) και η οποία έντονη υποχώρηση θα προκαλέσει με τη σειρά της επικίνδυνες καταιγίδες προς τα βόρεια (δεύτερη κάρτα), αλλά και επικίνδυνους ανέμους μέσα στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά (τρίτη κάρτα).
Έτσι λοιπόν, φαίνεται ότι ο πρώτος μήνας του Καλοκαιριού θα μας αφήσει με συνθήκες που απαιτούν την προσοχή όλων μας, ενώ με έντονες διακυμάνσεις φαίνεται ότι θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου για τις οποίες θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας.
Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!

Εσύ μιλάς στον ύπνο σου; Υπνοβασία και ομιλία στον ύπνο

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.