Ξεσηκώθηκαν οι 87: Πλησιάζει το τέλος Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ξεσηκώθηκαν οι 87: Πλησιάζει το τέλος Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Χαμός στην Κουμουνδούρου!

Μάχη χαρακωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αναταράξεις να μην έχουν τέλος!

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη έχουν περάσει στην αντεπίθεση και συλλέγουν διαδικτυακά υπογραφές στήριξης.

Ήδη περίπου 2.400 εκείνοι που υπέγραψαν ένα κειμενο που κατά βάση εκφράζεται η δυσαρέσκεια για τις καθημερινές δηλώσεις στελεχών του κόμματος, τα οποία συνεχώς αμφισβητούν τις τοποθετήσεις αλλά και τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Θεωρούν μάλιστα πως ένα μέρος του κομματικού μηχανισμού δεν σέβεται την απόφαση της βάσης που ανέδειξε πρόεδρο τον κ.Κασσελάκη και σημειώνουν πως δεν έδωσαν εντολή να ανοίξει συζήτηση «συγκόλλησης» σε επίπεδο κορυφής των δυνάμεων της κεντροαριστεράς.

Ξεσηκώθηκαν οι 87

Στον ΣΥΡΙΖΑ, έστειλαν αιχμηρή επιστολή 87 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με θέματα το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, τις δηλώσεις για το «μαύρο χρήμα» στα κόμματα, αλλά και τις απολύσεις στην Κουμουνδούρου.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή έχει αποδέκτη και τη γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, Ράνια Σβίγκου. «Απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

«Δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι 87.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζουν πως «παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς».

«Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και ήταν ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα. Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο», σημειώνουν στην επιστολή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων η Ολγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα. Οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχείς με στελέχη να παραιτούνται και να καταφέρονται ανοιχτά κατά του κ. Κασσελάκη που φαίνεται πως… δύσκολα θα βγάλει τον χειμώνα στην προεδρία.


 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.