Η ομιλία του θεωρήθηκε τοξική: Ο πρωτοκλασάτος βουλευτής που τελειώνει ο Μητσοτάκης

Η ομιλία του θεωρήθηκε τοξική: Ο πρωτοκλασάτος βουλευτής που τελειώνει ο Μητσοτάκης

Χαμός στην ΚΟ

Τεταμένο είναι το κλίμα στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, μετά τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ», τη στιγμή που βουλευτές εξαπέλυσαν «πυρά» για την πολιτική που ακολουθεί αλλά και το σύνθημα «πάμε μπροστά» που υποστηρίζουν πως «δεν καταλαβαίνουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς είπε πως δεν καταλαβαίνει το σύνθημα «πάμε μπροστά» και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό: «δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

«Είμαστε με τους πολλούς ή τους λίγους; Χτυπήσατε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια; Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Τους λίγους ή τους πολλούς; Για παράδειγμα, πατάξαμε τα υπερκέρδη στα καύσιμα; Επιμείνατε στα ομόφυλα χωρίς να πείτε ποιος σας το ζήτησε. Κάνετε πολιτική με πέντε συνεργάτες σας», ανέφερε ο κ. Σαλμάς.

Απαντώντας του, ο κ. Μητσοτάκης είπε «δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς».


Τον τελειώνει

Ο τρόπος που μίλησε ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς στην ΚΟ χαρακτηρίστηκε από το Μαξίμου «τοξικός» και σύμφωνα με το newsit.gr, θεωρείται «ξένο σώμα».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει θέμα διαγραφής εκτός κι αν εκείνος δρομολογεί την έξοδο του.

Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για ένα ακόμη πρόσωπο της ΚΟ. «Όταν έχεις πάρει τις αποφάσεις σου, δεν χρειάζεται να πεις τίποτα γιατί ήδη τα έχεις πει όλα και δεν σε άκουσαν» σχολίαζε σε πηγαδάκι στους διαδρόμους της Βουλής.

Ο συγκεκριμένος έχει δυσαρέσκεια για μη υπουργοποίηση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.