Για τη μεγάλη έκπληξη ο Μητσοτάκης: Αυτό είναι το γαλάζιο όνομα που παίζει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Δεν το έδειξαν»: Η απάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας γι’ αυτή την εικόνα της εν μέσω πανδημίας (Pic)

Τα σχέδια του πρωθυπουργού

Θυελλώδης ήταν η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές, με βουλευτές να βάζουν ζητήματα ιδεολογικού προσανατολισμού.

 Ο «αέρας» υπεροχής του 41% που έλαβε η Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2023 εξανεμίστηκε ένα χρόνο μετά με το κόμμα της Πειραιώς να βλέπει το ποσοστό του να προσγειώνεται ανώμαλα στο 28%, μετά τις ευρωκάλπες.

Το κλίμα πάντως υπήρξε ιδιαίτερα βαρύ αφού αρκετοί από τους βουλευτές που έλαβαν το λόγο εξέφρασαν καρφιά προς την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης αλλά και του ιδεολογικού στίγματος του κόμματος.

Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων βρέθηκαν και το νομοσχέδιο για ισότητα στον πολιτικό γάμο, η οικονομία και τα αγροτικά θέματα αλλά και το θέμα της επανεκλογής της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η θητεία της λήγει στις 13 Μαρτίου του 2025, που σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να συγκαλέσει την Ολομέλεια για την ειδική αυτή συνεδρίαση το αργότερο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Σίγουρα η απόφαση Μητσοτάκη δεν θα είναι εύκολη και αυτό φάνηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ καθώς τις ενστάσεις τους σχετικά με την επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας διατύπωσαν περί των 30 «γαλάζιων» βουλευτών.

Αυτός όμως που ταρακούνησε τα νερά ήταν ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Βλαχος. «Μην με θεωρείτε δεδομένο στην ψηφοφορία για ΠτΔ», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε συνεχίζοντας σε κριτικό ύφος: «Δεν ξανά ψηφίζω τίποτα που δεν θα μου το εξηγήσουν».

Το γαλάζιο όνομα που παίζει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ δεν είναι η ιδανική με βουλευτές να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν την κ. Σακελλαροπούλου, δεδομένης και της κρίσης πολιτικής ταυτότητας που θεωρούν πως υπάρχει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη συνεδρίαση της ΚΟ η πλειονότητα των «γαλάζιων» βουλευτών τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είπε η Ευαγγελία Τσικρίκα, πρόκειται για πιθανή υποψηφιότητα. Ταυτόχρονα ο Νίκος Ευαγγελάτος είπε πως στο τραπέζι βρίσκεται και το όνομα του Κωνσταντίνου Τασούλα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.