«Κανείς δεν διανοήθηκε να το κάνει»: Μεγάλη απογοήτευση Τσίπρα…

Τούμπα όλα: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την καθοριστική επόμενη κίνησή του…

Δεν το περίμενε

Με ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και αναφορές στον «δικό μου ΣΥΡΙΖΑ» ο Στέφανος Κασσελάκης δυναμιτίζει τον χώρο στην Κουμουνδούρου και τον οδηγεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκεται εδώ και μέρες προς μια νέα διάσπαση, με τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε προσωποπαγές κόμμα του ιδίου.


Ο Στέφανος Κασσελάκης βάζει στο στόχαστρο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, με τρόπο που κανείς δεν διανοήθηκε έως τώρα, προτάσσοντας το ηθικό θέμα!

«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Ο δικός μου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ δάνειο από τράπεζα. Τα “δανεικά κι αγύριστα” ανήκουν σε άλλους χώρους», αναφέρει χαρακτηριστικά με σαφείς (αλλά κι αναπόδεικτες) αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα!

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιεί ο κ. Κασσελάκης και για το «κυβερνητικό πρόγραμμα» που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες εκλογές.

«Δεν πρόκειται αυτή τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων “τάσεων”, και χωρίς επαρκή κοστολόγηση» αναφέρει μεταξύ άλλων, «δικαιώνοντας» τις επιθέσεις Μητσοτάκη και του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου κατά του Αλέξη Τσίπρα! Αλλά και «ξεχνώντας» το δικό του δείγμα γραφής, το πρόγραμμα που παρουσίασε ενόψει των ευρωεκλογών!

Την ίδια στιγμή, στέλνει μήνυμα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση: «Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς».

Το τί έχει στο νου του ο Στέφανος Κασσελάκης, γίνεται κάτι παραπάνω από σαφές: «Ανανέωση σημαίνει: μερικές καριέρες τελειώνουν, μερικές καριέρες τελειώνουν. C’ est la vie…». Μένει τελικά να φανεί αν θα κάνει πράξη το περί τριών διαδοχικών θητειών στο κοινοβούλιο, που αν τελικά το κάνει, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Παππάς και Όλγα Γεροβασίλη δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές!

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος έγινε η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» για τα σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο μετατροπής του κόμματος σε ένα προσωποπαγές κόμμα ιδιοκτησίας του, πετώντας έξω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην οποία ήταν επιστημονικοί συνεργάτες, τους Διονύση Τεμπονέρα, Γιώργο Τσίπρα και Θανάση Θεοχαρόπουλο!

Ξεκινώντας με την επίθεση στο Χρήστη Σπίρτζη, για τον οποίο η Κουμουνδούρου έκανε την αδιανόητη καταγγελία ότι ενδέχεται να μην ψήφισε και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ενώ στη συνέχεια ο πολύ γνωστός στιχουργός και μεγάλος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης, προκάλεσε διάφορα πολιτικά στελέχη να πάνε στα κόμματα που πραγματικά ανήκουν, όπως τον Τεμπονέρα, το Θεοχαρόπουλο και το Σπίρτζη στο ΠΑΣΟΚ, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Κώστα Ζαχαριάδη στη Νέα Αριστερά, και τη Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο αλλά και τη… Λιάνα Κανέλλη στη Νέα Δημοκρατία!

Ανταπαντώντας στον Κώστα Ζαχαριάδη, που κάλεσε το Νίκο Μωραΐτη να παραμείνει στο χώρο που μεγαλουργεί και μεσουρανεί, ο Παύλος Πολάκης έσπασε τη σιωπή του, λέγοντας πως αν δεν είχε συνεννοηθεί “με τους μετέπειτα αποστατήσαντες (εννοώντας τα στελέχη που έκαναν τη Νέα Αριστερά), τώρα δήμαρχος Αθηναίων θα ήταν ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής, Νίκος Παππάς!

Καθώς μετά το Καταστατικό Συνέδριο θα εκλεγούν τα νέα όργανα του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να έχει προβεί στις απαραίτητες, παλαιοσταλινικού τύπου, εκκαθαρίσεις, διώχνοντας τους διαφωνούντες από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως πασιφανές, πως ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να καθαρίσει το δικό του «χωράφι», προλαβαίνοντας τις πιέσεις για τη θρυλούμενη «ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς». Αν όμως δεν μπορέσει να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο ίδιος δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος για εκλογή, και μάλιστα από τη βάση!


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.