Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση Καραϊβάζ: Τα 2 στοιχεία που έδεσαν τους δολοφόνους του

Δείχνει τους δολοφόνους: Το λάθος των εκτελεστών του Καραϊβάζ που φέρνει πιο κοντά τη σύλληψή τους

Ξεκινάει η δίκη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας αναμένεται να καθίσουν τα δύο αδέλφια που έχουν προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο δημοσιογράφος είχε εκτελεστεί το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στον Άλιμο. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητο του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν».

Τα δύο αδέρφια αρνούνται τις κατηγορίες ενώ όλοι ψάχνουν το σύνολο των εμπλεκομένων, το όνομα του ηθικού αυτουργού και το κίνητρο για το έγκλημα.

Ο μεν 40χρονος υποστήριξε στην κύρια ανάκριση πως ήταν στον Ασπρόπυργο και πως ο 48χρονος αδελφός του ήταν στον Άλιμο για επαγγελματικούς λόγους ενώ αρνούνται ότι το σκούτερ με τον έναν αναβάτη ήταν των εκτελεστών.


Τα στοιχεία που έδεσαν τους δολοφόνους

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη των εκτελεστών αφού διαπιστώθηκε πως την ημέρα της εκτέλεσης κινούνταν δίπλα από το σπίτι του Καραϊβάζ ένα λευκό βαν που ανήκει σε εταιρεία καθαρισμού συμφερόντων των δύο αδερφών.

Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε πως δύο ημέρες μετά τη δολοφονία, τα αδέρφια έκλεισαν τα κινητά τους τηλέφωνα.


Πώς θα βρεθεί ο ηθικός αυτουργός

Ταυτόχρονα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει ποσά που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς των δύο συλληφθέντων.

Οι λογαριασμοί εντοπίστηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού και οι Αρχές ερευνούν αν τα ποσά που βρέθηκαν σε αυτούς – μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου – συνδέονται με την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου στις 9 Απριλίου 2021.

Στόχος των ερευνών είναι να βρεθούν τα ίχνη αυτών των ποσών, που πιθανόν να οδηγήσουν στον/στους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.


 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.