Ιαπωνία: Για αυτό σκότωσαν τον Σίνζο Άμπε

Ιαπωνία: Για αυτό σκότωσαν τον Σίνζο Άμπε

Είναι η πρώτη δολοφονία εν ενεργεία ή πρώην πρωθυπουργού στην Ιαπωνία εδώ και 90 χρόνια.

Την τελευταία του πνοή, υποκύπτοντας στα τραύματά του, άφησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Τα μοιραία τραύματα

Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο στο οποίο είχε διακομιστεί ο Άμπε, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εισήχθη σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής, φέροντας δύο βαθιά τραύματα. Άμεσα ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης, ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας.

Ένας γιατρός είπε πως ο Άμπε πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία από δύο βαθιά τραύματα, το ένα από τα οποία στη δεξιά πλευρά του λαιμού του. Όταν μάλιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δεν είχε ζωτικές ενδείξεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη δολοφονία εν ενεργεία ή πρώην πρωθυπουργού στην Ιαπωνία από τη δεκαετία του 1930.

Τα κίνητρα της επίθεσης

Οι αξιωματικοί ασφαλείας συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος δεν προέβαλε καμιά αντίσταση, και στη συνέχεια κατέσχεσαν το όπλο του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν χειροποίητο όπλο.

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη σχολιάσει τα κίνητρα του υπόπτου, αλλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δήλωσε στην αστυνομία πως ήταν «δυσαρεστημένος με τον πρώην πρωθυπουργό και είχε στόχο να τον σκοτώσει».

Φέρεται, επίσης, να είπε ότι δεν κρατούσε «κακία για τις πολιτικές πεποιθήσεις του πρώην πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.