Σχέδιο «4+2+4»: Η ημερομηνία που πάει σε πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης

Σχέδιο «4+2+4»: Η ημερομηνία που πάει σε πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης
Τα σχέδια του πρωθυπουργού

«Λαβωμένη» είναι η ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές χάνοντας τουλάχιστον 12%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να ανανεώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση έκανε ανασχηματισμό αλλά φαίνεται πως το κλίμα δεν έχει καλυτερέψει.

Η βαριά ήττα έφερε απομακρύνεις υπουργών και υφυπουργών καθώς επίσης και του υπεύθυνου επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου, Σταν Γκρίνμπεργκ.

Όλο και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως η εξάντληση της τετραετίας είναι ένα πολύ δύσκολο, έως αδύνατον, στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όχι γιατί θα κινδυνεύσει να απωλέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά γιατί κινδυνεύει να σέρνεται η κυβέρνηση ως το τέλος της τετραετίας, με το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας να μην είναι στο τραπέζι και αναζητώντας κυβερνητικό εταίρο.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος και με την εσωκομματική αμφισβήτηση αφού Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς μιλούν σε κοινές εκδηλώσεις και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάνουν δημοσίως κριτική.

Πότε πάει σε εκλογές

Το ερώτημα είναι σε ποιον χρόνο ο πρωθυπουργός θα στήσει πρόωρες κάλπες.

Η απάντηση είναι απλή: Ο πρωθυπουργός θα στήσει πρόωρες κάλπες όταν νοιώσει ότι αρχίσει να απειλείται από έναν αντίπαλο, που δεν μπορεί να είναι άλλος από ένα ενιαίο σχήμα της «προοδευτικής παράταξης», με επικεφαλής έναν πρωθυπουργήσιμο αρχηγό!

Όταν οι διεργασίας στην κεντροαριστερά θα ευοδωθούν ο πρωθυπουργός θα βάλει μπρος το σχέδιο «4+2+4», δηλαδή μετά την εξάντληση της τετραετίας, μια διετία τώρα, για να κερδίσει μια ακόμα τετραετία, σύμφωνα με το ieidiseis.gr. Οπότε, ο σχεδιασμός του κ. Μητσοτάκη είναι να στηθούν οι κάλπες για εθνικές εκλογές την άνοιξη του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version