Τα επόμενα βήματα: Οι 2 κινήσεις του Λύτρα για να βγει από τη φυλακή

Τα επόμενα βήματα: Οι 2 κινήσεις του Λύτρα για να βγει από τη φυλακή

Τι σχεδιάζει

Στην έκτη πτέρυγα, τη γνωστή ως VIP, του Κορυδαλλού, βρίσκεται προφυλακισμένος ο Απόστολος Λύτρας.

Ο γνωστός ποινικολόγος κρατείται έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η 18η ανακρίτρια καθώς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής και επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μαζί με τις δύο κόρες του, στο πλαίσιο του επισκεπτηρίου για τον ποινικολόγο. Οι δύο γυναίκες είχαν μαζί τους μία μαύρη βαλίτσα με ρούχα, προσωπικά αντικείμενα του ποινικολόγου και βιβλία.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Στούντιο με θέα», ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε να έχει πρόσβαση και στη βιβλιοθήκη των φυλακών ώστε να περνάει ο χρόνος του.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου καταθέτει αίτηση διαζυγίου

Παράλληλα, η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, αναμένεται να καταθέσει αίτημα διαζυγίου. Σύμφωνα με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, η αίτηση αναμένεται να δρομολογηθεί μετά του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Πολυζωγοπούλου θα ζητήσει την αποκλειστική επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους.


Απόστολος Λύτρας: Πώς σχεδιάζει να βγει από τη φυλακή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος δικηγόρος αναμένεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης μέσα στις επόμενες ημέρες, όχι στην Ανακρίτρια, αλλά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η πρώτη κίνηση του ποινικολόγου, ουσιαστικά, είναι να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος εντός 10 ημερών να προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με σκοπό να αποφυλακιστεί.

Επίσης, ο Απόστολος Λύτρας θα ζητήσει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, κάτι που αναμένεται να παίξει ρόλο στην απόφαση. Συγκεκριμένα, έχει περάσει δύο εμφράγματα.

Άλλωστε ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν ήξερε να παραδοθεί επειδή ο καρδιολόγος του είχε συστήσει να μην παρακολουθεί τηλεόραση και να κλείσει το κινητό του.

Λόγω προβλημάτων υγείας έχει τη δυνατότητα να ζητήσει να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι» και να μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό.


 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.