Τσίπρας με μεγάλη διαφορά: Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που πάγωσε το χαμόγελο το Κασσελάκη

Τσίπρας με μεγάλη διαφορά: Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που πάγωσε το χαμόγελο το Κασσελάκη
Δεν το περίμενε

Δημοσκόπηση του Star δείχνει σταθερό προβάδισμα της ΝΔ και τη στάση των πολιτών για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο οι πολίτες δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές, το 50,3% απαντά για «πρακτικούς λόγους» (υγείας, εργασίας, κλπ), το 26,3% για μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση ενώ το 19,7% δεν εκφράζεται από κάποιο κόμμα.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με 13,7%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,4%, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση με 8%, η Νίκη και η Φωνή Λογικής με 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, η Νέα Αριστερά με 1,9% ενώ στο 11,5% οι αναποφάσιστοι.

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, το 33,8% τον κρίνει «θετικά/μάλλον θετικά» ενώ το 58,3% «αρνητικά/μάλλον αρνητικά». Στους ψηφοφόρους της ΝΔ, επτά στους δέκα εμφανίζονται ικανοποιημένοι.

Πάγωσε το χαμόγελο Κασσελάκη

Το 70,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ενώ το 28,4% διαφωνεί. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, θετικό για συνεργασία είναι το 52,3% και αρνητικό το 44,1%.

Από τη δημοσκόπηση είναι προφανές πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι επιθυμούν την κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων. Ποιο πρόσωπο θέλουν να ηγηθεί του συνασπισμού;

Στην ερώτηση ποιον θέλουν επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, το 19% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας έναντι 10,6% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ο Παύλος Γερουλάνος με 6,2%. «Κανένας» απαντά το 28,9%

Στην ερώτηση ποιος μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 45,6% λέει ο Αλέξης Τσίπρας και το 23,2% ο Στέφανος Κασσελάκης. Βλέποντας το αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ… χάνει το χαμόγελο του αφού προκύπτει πως μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεγαλύτερο έρεισμα.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 33,2% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης, το 13,4% Αλέξης Τσίπρας και το 12,8 Παύλος Γερουλάνος. Στην ερώτηση αν πρέπει άμεσα το ΠΑΣΟΚ να πάει σε αλλαγή προέδρου, το 66,4% απαντά καταφατικά ενώ το 24,3% απαντά αρνητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version