Παναγιώτης Φασούλας, το μπαμ του Τσίπρα…

Παναγιώτης Φασούλας, το μπαμ του Τσίπρα…
Καταιγιστικές εξελίξεις!

Την ανάγκη οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να αναλάβουν τολμηρές πρωτοβουλίες «για να αποκτήσει ξανά η προοδευτική παράταξη προοπτική διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ινστιτούτου, στη Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Είπε ακόμη ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, «αποτελεί ένα σημείο καμπής. Οι πολίτες γύρισαν μαζικά τη πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Προφανώς δεν φταίει η πολιτική γενικά, όπως ακούγεται συχνά και όχι πάντα αθώα. Φταίει μια συγκεκριμένη αντίληψη της πολιτικής, που έχει σε μεγάλο βαθμό επιβληθεί. Η εξουδετέρωση της αλήθειας από την καταιγιστική επικράτηση της προπαγάνδας. Η εξουδετέρωση της ουσίας από την επικοινωνία. Η πεποίθηση που σιγά-σιγά έγινε κοινός τόπος, ότι άλλα κέντρα και όχι τα θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας λαμβάνουν τις κρίσιμες αποφάσεις. Οι ευθύνες για την εξέλιξη αυτή μας αφορούν όλους»

«Όλο το πολιτικό σύστημα. Με καθοριστικές ναι, αλλά όχι αποκλειστικές, τις ευθύνες της δεξιάς κυβέρνησης. Το βέβαιο είναι, ότι η απαξίωση της πολιτικής δεν ευνοεί τελικά την πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι προοδευτικές δυνάμεις όμως, δεν μπορούν στις συνθήκες αυτές να μένουν απαθείς. Ούτε να εξουδετερώνουν η μια την άλλη με ανώφελους και άγονους εμφύλιους», συμπλήρωσε.

Σημείωσε την ανάγκη μέσω της προοπτικής των προοδευτικών δυνάμεων «να αποκτήσει εκ νέου το πολιτικό μας σύστημα πολιτική και κοινοβουλευτική ισορροπία. Μια νέα δημοκρατική ισορροπία, που θα ενισχύει το κράτος δικαίου και τη λογοδοσία, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τις θεσμικές δικλείδες ασφαλείας απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη εκτελεστική εξουσία»

«Αν αυτή η δημοκρατική ισορροπία δεν αποκατασταθεί, ο κίνδυνος να ενταθεί στην Ελλάδα η ώσμωση Δεξιάς και Ακροδεξιάς που παρακολουθούμε στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι παραπάνω από ορατός. Μίλησε και για τον στόχο του Ινστιτούτου λέγοντας: «Στόχος της προσπάθειας που ξεκινάμε σήμερα με το Ινστιτούτο μας, είναι να συνεισφέρουμε σε αυτόν τον αναγκαίο δημόσιο διάλογο και στις προγραμματικές συγκλίσεις, που είναι το προαπαιτούμενο κάθε πολιτικής σύγκλισης. Αυτή τη δύσκολη δουλειά περιεχομένου, φιλοδοξούμε να ξεκινήσουμε σήμερα. Ανοίγοντας τολμηρά το διάλογο και διευρύνοντας το ακροατήριό του», τόνισε.

Το μπαμ με τον Φασούλα

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν αρκετά πρόσωπα από την κεντροαριστερά με τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει άνοιγμα για συμπόρευση δυνάμεων.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν «απαγορευτικό» για «γαλάζια» στελέχη και για αυτό έλειπε και η Ντόρα Μπακογιάννη με την οποία ο κ. Τσίπρας έχει πολύ καλές σχέσεις.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε στην πρόσκληση που έλαβε ενώ ο κ. Ανδρουλάκης… σνόμπαρε. Ταυτόχρονα δεν ανταποκρίθηκε ούτε ο Κώστας Καραμανλής για να μην γίνει… χαμός στη ΝΔ.

«Πόρτα» έριξαν και δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Σημίτης και ο Αντώνης Σαμαράς. Στο συνέδριο βρέθηκαν: Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Προκόπης Παυλόπουλος, Μαργαρίτης Σχοινάς, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Όμως, βρέθηκε και κάποιος που… ενθουσιάστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα!

Σύμφωνα με το dnews.gr, στο συνέδριο ήταν η «αράχνη» των ευρωπαϊκών γηπέδων Παναγιώτης Φασούλας που πήγε να ακούσει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και εντυπωσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα! Λέτε ένας μεγάλος πολιτικός έρωτας να γεννήθηκε στο Συνέδριο του Ινστιτούτου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version