Κρυφή δημοσκόπηση 1 βδομάδα μετά τις ευρωεκλογές: Σαρώνει το κόμμα Τσίπρα… 

Κρυφή δημοσκόπηση 1 βδομάδα μετά τις ευρωεκλογές: Σαρώνει το κόμμα Τσίπρα… 

Εξελίξεις στην κεντροαριστερά 

Για ανάγκη σύγκλησης των προοδευτικών δυνάμεων έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του που έκλεισε την πρώτη διάσκεψη του Ινστιτούτου του.

«Είχα καιρό να μιλήσω, αλλά δεν θα τα πω όλα σήμερα»: με αυτήν την, εκτός γραπτού κειμένου, αναφορά του στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση σε συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Όποιος αγνοήσει το αίτημα της κοινωνίας και των προοδευτικών πολιτών αργά ή γρήγορα θα δει να τον προσπερνούν η ζωή και οι εξελίξεις, διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας να μπει ένα τέλος στους ανώφελους και άγονους εμφυλίους, όπως είπε.

Η τοποθέτηση Τσίπρα έρχεται τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ… σφάζονται. Ο Στέφανος Κασσελάκης απομακρύνει αναγνωρίσιμα στελέχη ενώ αρκετοί στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως πρέπει να γίνουν εκλογές για απομάκρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε αυτό το κλίμα διάσπασης της κεντροαριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως φτιάχνει κλίμα!


Κρυφή δημοσκόπηση

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Ινστιτούτου, αρουσιάστηκε μια έρευνα της Metron Analysis με ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που συζητήθηκε πάρα πολύ στα πηγαδάκια, και αφορά το αίτημα περί της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Η έρευνα που έγινε γνωστή παρουσία Τσίπρα, διαπιστώνει πως το 83% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ θέλει ενιαίο σχήμα Κεντροαριστεράς, σύμφωνα με το newsbeast.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σφυγμομέτρηση που έγινε μια εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές, το… θεωρητικό κόμμα που δημιουργείται με σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνει πάνω από 25%. Μάλιστα, το 65% βλέπει θετικά τη δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος της κεντροαριστεράς με πρόεδρο τον κ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.