Πέρασε στα ψιλά: Η συμβολική συνάντηση των δύο «εχθρών» του Μητσοτάκη δείχνει πολλά 

mitsotakis
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει προκαλέσει αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό 

Οι μεγάλες απώλειες που είχε η ΝΔ στις ευρωεκλογές έφεραν τον σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης με απόφαση Μητσοτάκη. 

Ανακατεύοντας την «τράπουλα» περισσότερο από κάθε άλλη φορά συνολικά σε 10 υπουργεία, κάνοντας αλλαγές στην κορυφή πέντε εξ αυτών, επιφέροντας αλλαγές σε 10 υφυπουργούς ο πρωθυπουργός επιχείρησε με τον ανασχηματισμό ένα δυναμικό restart της κυβέρνησης.

Στόχος να εκπέμψει ένα διττό ηχηρό μήνυμα. Αφενός ότι έχει την ειλικρινή βούληση για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Αφετέρου ότι ανέγνωσε σωστά το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών.

Η συνάντηση των «εχθρών»

Ωστόσο, στους κόλπους της ΝΔ είναι διάχυτη η ένταση προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το «άνοιγμα» Μητσοτάκη προς το κέντρο αλλά και πολιτικές που ακολουθεί έχουν προκαλέσει μεγάλες γκρίνιες στα στελέχη που πιστεύουν ότι η ΝΔ απομακρύνεται από τις παραδοσιακές της αξίες, της κεντροδεξιάς για κάποιους και της δεξιάς για άλλους.

Οι πολιτικές Μητσοτάκη έχουν οδηγήσει στελέχη πρώτης γραμμής να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας και από «εχθροί» να γίνουν «φίλοι».

Σύμφωνα με το reader.gr, ο Καραμανλής και ο Σαμαράς που κάποτε ήταν…στα μαχαίρια, εσχάτως έχουν βρει μια καλή φόρμουλα επικοινωνίας και τα λένε από καιρού εις καιρόν.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα, συναντήθηκαν στο Ηρώδειο, με αφορμή τη συναυλία για τα 100 χρόνια του Μίμη Πλέσσα.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς με τις συζύγους τους κάθισαν στην πρώτη σειρά, ενώ πιο δίπλα ήταν και η υπουργός Πολιτισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον σύζυγό της, η οποία δεν έχει και η ίδια… εξαιρετικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version