Δημοσκόπηση-καμπανάκι: Ο χειρότερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση-καμπανάκι: Ο χειρότερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οι πολίτες στέλνουν μήνυμα...

Δημοσκόπηση επιχειρεί να απαντήσει στο γιατί η ΝΔ έχασε αρκετές μονάδες στις ευρωεκλογές και από την έρευνα προέκυψε πως η ακρίβεια έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr, περίπου το 40% όσων επέλεξαν την ψήφο διαμαρτυρίας το έκαναν λόγω της ακρίβειας, ενώ το 24% απάντησε για τον γάμο των ομόφυλων. Το 15% απάντησε ότι ρόλο έπαιξε το φορολογικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες και το 12% η διαχείριση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο ψήφισε στις ευρωεκλογές παραδοσιακά το κόμμα που ψηφίζει. Τρεις στους δέκα έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση, ενώ μόλις ένας στους δέκα ψήφισε τον ευρωβουλευτή της αρεσκείας του.

Αν και η ΝΔ δεν είχε διαρροές μόνο προς τα δεξιά, αλλά προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις, επιδεικνύει τη μεγαλύτερη συσπείρωση, καθώς 8 στους 10 που ψήφισαν το κυβερνητικό κόμμα, το είχαν ψηφίσει και σε βουλευτικές εκλογές. Αντίθετα, αρκετά χαμηλότερο είναι το ποσοστό συσπείρωσης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά 30% και 21% αντίστοιχα.

Ακόμα, 9 στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό (8 στους 10) παραδέχεται ότι ψήφισε το κόμμα του Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση, για τον ίδιο λόγο. Σημειώνεται ότι τα κόμματα διαμαρτυρίας εκ δεξιών της ΝΔ (Ελληνική Λύση, Νίκη, Φωνή Λογικής, Πατριώτες) πήραν 700.486 ψήφους και ποσοστό αθροιστικά 18,31%.

Ο χειρότερος υπουργός

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις κάλπες προέβη σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, επιχειρώντας να δείξει πως «έλαβε το μήνυμα». Οι αλλαγές δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος με αλλαγές σε βασικά υπουργεία: στο Ανάπτυξης, στο Μετανάστευσης, στο Εργασίας και στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην ερώτηση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε πριν τον ανασχηματισμό, σχετικά με τους υπουργούς που θέλουν οι πολίτες να παραμείνουν ή να απομακρυνθούν, στην πεντάδα με τους «αποτελεσματικούς» περιλαμβάνονται ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Στους λιγότερο αποτελεσματικούς συναντάμε τον Δημήτρη Καιρίδη, τον Χρήστο Στυλιανίδη, τη Νίκη Κεραμέως και τον Λευτέρη Αυγενάκη. Μάλιστα, στην τελευταία θέση δημοφιλίας, δηλαδή αυτόν που οι πολίτες θεωρούν ως τον… χειρότερο, είναι ο Κώστας Σκρέκας, ο τέως υπουργός Ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας πως η ακρίβεια είναι το βασικό πρόβλημα των πολιτών.

Δημοσκόπηση-καμπανάκι: Ο χειρότερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.