Φόβος για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο εκλεκτός του Τσίπρα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ... 

Γιατί... τρέμουν

Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα είναι εδώ και ξεκίνησε τη διαδρομή του με τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Στις εργασίες βραβεύτηκε ο Μάθιου Νίμιτς για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας ενώ ο ΓΑΠ πήρε… εκδίκηση από τον Τσίπρα στην ομιλία του επειδή έλεγε το 2012 «Ολαντρέου».


Η «πρεμιέρα» του Ινστιτούτου αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και με δεδομένα τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν εμφανίσει ένα… φάντασμα πάνω από την Κουμουνδούρου και την Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται για το… φάντασμα του Αλέξη Τσίπρα αφού σύμφωνα με το dnews.gr, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης έχουν αρχίσει και φοβούνται μια επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού.

Οι ανησυχίες τους γιγαντώθηκαν μετά τη μεγάλη συμμετοχή στο Συνέδριο αλλά και το καλό κλίμα που επικράτησε ανάμεσα στην «εσωκομματική αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς.

Στο Συνέδριο ήταν σαν ο Τσίπρας να τους… ένωσε όλους στην κεντροαριστερά και αυτό προβληματίζει Κασσελάκη – Ανδρουλάκη αφού γίνονται συζητήσεις για το μέλλον του πολιτικού χώρου.

Επιπλέον, η ίδια η σύνθεση των ομιλητών του Συνεδρίου και η θεματολογία έδειχνε πως ο Αλέξης Τσίπρας με το Ινστιτούτο του μπορεί να προχωρήσει όσα δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Πώς τον στοχοποίησαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στοχοποιήθηκε από την ίδια την ηγεσία του κόμματός του, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Αρχικά ήταν η δήλωση του Παύλου Πολάκη και εν συνεχεία το μήνυμα του προέδρου με την απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Όμως, το κυριότερο ήρθε λίγο μετά, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη έφτασε στο σημείο ουσιαστικά να επιλέξει τον Αλέξη Τσίπρα ως αντίπαλό του για την ηγεσία της κεντροαριστεράς.

Η… συνωμοσία

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε τελικά να μην δώσει το παρόν στην εκδήλωση παρότι είχε προσκληθεί και παρότι σε αυτή έπαιρναν μέρος δεκάδες κορυφαία ηγετικά στελέχη των σοσιαλιστών από όλη την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να εκτιμά πως υπάρχει ένας δίαυλος μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Δούκα για τη δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς, κόντρα στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.