«Είναι απλά κάθαρμα»: Η Έλενα Ακρίτα με ένα post, τα είπε όλα για την υπόθεση Λύτρα

«Είναι απλά κάθαρμα»: Η Έλενα Ακρίτα με ένα post, τα είπε όλα για την υπόθεση Λύτρα

Τον «έσφαξε»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Στην κατάθεσή της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε από τον Απόστολο Λύτρα, μέσα στο αυτοκίνητο που βρίσκονταν.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη σε νοσοκομείο. Αρχικά, τόσο η ίδια όσο και ο Απόστολος Λύτρας, υποστήριζαν πως τα χτυπήματα είχαν προέλθει από πτώση από τις σκάλες.

Η κ. Πολυζωγοπούλου είπε στον γιατρό πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία. «Μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα “βοήθεια” και τον παρακαλούσα να σταματήσει. Ήμουν γεμάτη αίματα στο πρόσωπο τα οποία κατάπινα και πνιγόμουν. Έχανα τις αισθήσεις μου. Τότε σταμάτησε», περιέγραψε στην κατάθεσή της η σύζυγος του ποινικολόγου.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο Απόστολος Λύτρας παραδέχτηκε τον ξυλοδαρμό και δήλωσε ότι θα ζητήσει βοήθεια για να θεραπευτεί. Νωρίτερα είχαν καταθέσει η πρώην σύζυγος, ο κουμπάρος του και μια από τις κόρες του κατηγορούμενου.

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος έφερε διπλή παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο που ζήτησε να γίνει έρευνα για ανακριτή και εισαγγελέα καθώς επίσης και επίσπευση της ανάκρισης και της δίκης.


Ταυτόχρονα, ερωτηματικά προκάλεσε και η αντιμετώπισή του από την ΕΛΑΣ αφού κατά την μεταγωγή του στην Ευελπίδων, παρά το γεγονός ότι κατηγορείται για κακούργημα το οποίο εν τέλει παραδέχτηκε, δεν φορούσε χειροπέδες!


Η παρέμβαση της Έλενας Ακρίτα

Σχολιάζοντας την υπόθεση, η Έλενα Ακρίτα «άστραψε και βρόντηξε». Σε ανάρτησή της υποστήριξε πως «ο κακοποιητής είναι κάθαρμα» και δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε Έλληνας αλλά ούτε και αλλοδαπός.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στον Απόστολο Λύτρα, είπε πως υποστήριζε στα δικαστήρια θύματα έμφυλης βίας και «αυτή η υποκρισία κάνει την πράξη του ακόμα πιο αποτρόπαιη».

Η Έλενα Ακρίτα έκλεισε την ανάρτησή της λέγοντας μπράβο στον γιατρό που ξεσκέπασε την κακοποίηση και τονίζοντας πως είναι με το θύμα.

Ολόκληρη η ανάρτηση: 

Ο κακοποιητης είναι κάθαρμα. Δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός, ούτε αλλοδαπός ούτε ημεδαπός. Είναι απλά κάθαρμα.

To twist plot εδώ είναι ότι ο συγκεκριμένος υποστήριζε στο δικαστήριο θύματα της έμφυλης βίας. Αυτή η υποκρισία κάνει την πράξη του ακόμα πιο αποτρόπαιη.

Μπράβο στο γιατρό που τον ξεσκέπασε.

Με το θύμα. Σταθερά κι αμετακίνητα, με το θύμα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.