Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε δει τον θάνατό της – Συγκλονίζει η ζωγραφιά της

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε δει τον θάνατό της - Συγκλονίζει η ζωγραφιά της

Τι λέει ειδική παιδοψυχολόγος

Κάθε μέρα που περνάει νέα, τραγικά, στοιχεία γίνονται γνωστά για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα όπου η 33χρονη μητέρα κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας και θεωρείται ύποπτη για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή, μίλησε στην ΕΡΤ για όσα η ίδια διέκρινε μελετώντας της ζωγραφίες του 9χρονου κοριτσιού που πέθανε λόγω της υπεροβολικής χορήγησης κεταμίνης.

«Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη ζωγραφική γιατί δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με τη λεκτική επάρκεια που θα μπορούσε ένας ενήλικας» δήλωσε η ειδικός. Μιλώντας για την Τζωρτζίνα η ειδικός τόνισε ότι ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση με την παιδοψυχολόγο να λέει ότι μέσω της ζωγραφικής μπόρεσε να δει τα βαθιά μηνύματα του παιδιού, ότι «κινδυνεύει, ότι νιώθει άγχος, νιώθει ανασφάλεια». Σύμφωνα με την κ. Μπογιατζή τα «παιδιά μέσα από τις ζωγραφιές παίρνουν το στατικό αντικείμενο και το κάνουν δυναμικό».

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε δει τον θάνατό της - Συγκλονίζει η ζωγραφιά της
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Όπως είπε, «μέσα από τα μάτια της Τζωρτζίνας στις ζωγραφιές καταλάβαμε ότι ήθελε να δείξει κάτι». Στην προκειμένη περίπτωση «υπήρχε απουσία συναισθήματος από την μητέρα από πριν» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η ζωγραφιά με το μαύρο κεφάλι της μητέρας της, υποδήλωσε ότι φοβόταν ότι θα πεθάνει. Ήταν ένα πολύ δυναμικό παιδί, έτρεχε, έπαιζε, χόρευε».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.