Γι’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος: Η ατάκα που έσωσε τον Λύτρα

Γι’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος: Η ατάκα που έσωσε τον Λύτρα
Πώς περιέγραψε η Σοφία Πολυζωγοπούλου τον ξυλοδαρμό

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ο ποινικολόγος οδηγήθηκε στα δικαστήρια και αφέθηκε ελεύθερος.

Στην εκπομπή «T Live» του Alpha, παρουσιάστηκαν πληροφορίες και στοιχεία από την κατάθεση που έκανε το θύμα της άγριας κακοποίησης από τον γνωστό δικηγόρο.

«Χθες 15/06/2024 πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη στα νότια προάστια με μια μεγάλη παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και πιο συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με τη μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί.

Εγώ επειδή πραγματικά τον είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλη τον ακολούθησα και φύγαμε για να μην εκτεθούμε μπροστά σε φίλους μας και στον υπόλοιπο κόσμο.

Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά στο πρόσωπο». 

Συγκλονίζει το θύμα: «Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει»

«Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε λίγο χώρο, σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο με τα χέρια του σε γροθιά.

Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα, μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα τα οποία κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι. 

Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου.

Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρόλο που του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ. Ακόμα και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα.

Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη, του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου».

«Zαλιζόμουν πολύ και αιμορραγούσα από τη μύτη. Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα. Τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο και του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο δεν θα πω ότι με χτύπησε αλλά ότι έπεσα μόνη μου.

Μου είπε να κάνω μπάνιο, να αλλάξω ρούχα και με πήγε στην Ευρωκλινική. Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε. 

Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Όταν έκτοτε ο αστυνομικός, επειδή δεν ήθελα να καταλάβει κάτι ο άνδρας μου και να φύγει και δεν ήξερα αν εκείνη τη στιγμή έπρεπε να τον εμπιστευθώ, κυρίως δεν ήθελα να φύγει γιατί δεν είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου για το τι είχε συμβεί γιατί κρατούσε την κόρη μου.

(…)

Ο γιατρός ενημέρωσε ότι έχω υποστεί διάσειση, κάταγμα ρηνός, αιμάτωμα στο κρανίο, μώλωπες στα μάτια, στα ζυγωματικά, στα χείλη, θλαστικά τραύματα στα χέρια και στο κρανίο, θλαστικά στα δάχτυλα. Πρωινές ώρες υπέγραψα ότι θα φύγω από την κλινική ενώ οι συστάσεις των γιατρών ήταν να παραμείνω εκεί». 

Η ατάκα που «έσωσε» τον Λύτρα

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του, αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του. Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον ποινικολόγο την υποχρέωση μετοίκισης από το σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγό του και την υποχρέωση να παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη για ότι συνέβη και από τη σύζυγό μου την οποία υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου», είπε ο κ. Λύτρας κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια.

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, έφερε και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί αν ήταν σωστή η απόφαση των δυο δικαστικών λειτουργών λόγω της βαρύτητας της κατηγορίας που αντιμετωπίζει.

Δεδομένης της κατάθεσης της κ. Πολυζωγοπούλου που καταδεικνύει πως «μαρτύρησε» από τα χέρια του συζύγου της, η απόφαση να μην προφυλακιστεί έχει προκαλέσει εύλογα ερωτηματικά. Ωστόσο, καταλυτικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα που διέψευσε τις φήμες για βιαιοπραγία σε βάρος της, σε συνδυασμό με τον ισχυρισμό της κ. Πολυζωγοπούλου που είπε πως ήταν «η πρώτη φορά» που ο Απόστολος Λύτρας «γινόταν βίαιος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version