«Τρικυμία» στο ΠΑΣΟΚ: Απασφάλισε ο Χάρης Δούκας…

Ήταν μόνος του: Η μεγάλη αλήθεια για Δούκα-ΠΑΣΟΚ μετά τον θρίαμβο στην Αθήνα 
Τι δήλωσε

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας μίλησε για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μετά τις ευρωεκλογές, την ώρα που κορυφώνεται η συζήτηση για εσωκομματικές εκλογές.

Ερωτώμενος για το ποιος θα είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που συγκροτηθεί ένας ενιαίος φορέας στην Κεντροαριστερά, ο Χάρης Δούκας απάντησε σχετικά: «Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, χρειάζεται πρώτα το ίδιο να ανασυνταχθεί».

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να δρομολογηθεί με επιτυχία η προσπάθεια ανασύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, χρειάζεται πρώτα το ίδιο να ανασυνταχθεί», είπε χαρακτηριστικά στην Καθημερινή.

«Να ανατάξει τις δυνάμεις του, να κλείσει τον κύκλο των αλλεπάλληλων ηττών και να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ. Το μεγάλο μας όπλο είναι ο κόσμος», συμπλήρωσε.

Απασφάλισε ο Χάρης Δούκας

Από τις δηλώσεις του, είναι προφανές πως ο Χάρης Δούκας θεωρεί πως υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, σημείωσε πως «η ανασύνθεση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης είναι πλέον κοινός τόπος».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής κατέγραψε τα κενά, τις καθυστερήσεις, τις ολιγωρίες, τις ανεπάρκειες. Στην προσπάθεια της ανασύνθεσης δεν περισσεύει κανείς και, πρώτα απ’ όλα, ο κόσμος που έχει επενδύσει όνειρα και προσδοκίες σε μια νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε αυτή την πορεία μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως, το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: Η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες. Δεν μπορεί να αναζητηθεί σε κλειστά γραφεία, σε κινήσεις ηγεσιών και σε συνεννοήσεις μηχανισμών», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version