«Ούτε Φιλιππίδης, ούτε Χαϊκάλης»: Απρόσμενη εξέλιξη στην υπόθεση Κιμούλη-Ζέτας Δούκα

Υπόθεση Κιμούλη: Η μοναδική γυναίκα ηθοποιός που τον στηρίζει δημόσια

Η συνέχεια της δικαστικής διαμάχης.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται κανονικά, με την αποφυλάκισή του ηθοποιού υπό όρους, να αποφασίζεται από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστηρίο της Αθήνας κάτι το οποίο ο ίδιος δε γνώριζε και πληροφορήθηκε εντός του Γενικού Κρατικού Νίκαιας όπου νοσηλεύεται με ελαφρύ περιστατικό.

Η περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη και αυτή του Δημήτρη Λιγνάδη αποτελούν την κορυφή της πυραμίδας των αποκαλύψεων του ελληνικού metoo στο θέατρο, δεν ήταν όμως οι πρώτες που απασχόλησαν την επικαιρότητα. Πρώτες ήταν εκείνες του Γιώργου Κιμούλη και του Κώστα Σπυρόπουλου, με τη Ζέτα Δούκα να μιλάει δημόσια πριν από όλα τα άλλα θύματα καταγγέλλοντας τον Γιώργο Κιμούλη.

Αρκετούς μήνες μετά ο Γιώργος Κιμούλης είναι πια διαγραμμένος από μέλος του ΣΕΗ και σε δικαστική διαμάχη τόσο με τον σύλλογο όσο και με μέλη του που παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες εναντίον του στην προανακριτική διαδικασία της υπόθεσής του.

Ο ίδιος φαίνεται έτοιμος να τραβήξει το σκοινί ως το τέλος και μαζί του όσους τον κατηγόρησαν και τον έβαλαν στο ίδιο τσουβάλι κατηγοριών για κακουργήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου Πρώτου Θέματος, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης δηλώνει οργισμένος τονίζοντας ότι «Με βάλατε στην ίδια μοίρα με τον Χαϊκάλη και τον Φιλιππίδη», οι οποίοι κατηγορήθηκαν για σεξουαλικά εγκλήματα. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ηθοποιός περνάει στην αντεπίθεση και μηνύει τόσο τη Ζέτα Δούκα, όσο και τον ΣΕΗ, διεκδικώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Παράλληλα, στην αγωγή που κατέθεσε ο δικηγόρος του ηθοποιού, κ. Καπερνάρος, ζητείται η ακύρωση της διαγραφής του Γιώργου Κιμούλη από τον ΣΕΗ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.