Σύριζα: Ραγδαίες εξελίξεις μετά το νεύμα του Τσίπρα!

Πέρασε στα ψιλά: Ο Τσίπρας επιστρέφει…

Ο Αλέξης Τσίπρας και πάλι φαίνεται να είναι ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων

Όλοι πια στον κόσμο της Κεντροαριστεράς κρέμονται από τα χείλη του.

Το πρόσφατο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών φανέρωσε για μία ακόμα φορά την ανάγκη για σύγκληση στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, ώστε να δημιουργηθεί εκ νέου ένας πολιτικός φορέας που θα έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να κυβερνήσει την χώρα.

Το βλέμμα στο Συνέδριο

Και το πρώτο Συνέδριο του «Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα» που θα διεξαχθεί την Δευτέρα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί και να δώσει το στίγμα του για την επόμενη ημέρα.

Η παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων από τον ευρωπαϊκό χώρο της αριστεράς προσδίδει άλλο κύρος στο Συνέδριο, όπου μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν τόσο ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο νυν Δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό και στην ομιλία του μοιάζει δεδομένο ότι θα κάνει κάποια αναφορά – έστω και έμμεση – στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό που δείχνει να παγιώνεται στον ελληνικό χώρο και θεωρείται πολύ πιθανό να δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για την επόμενη ημέρα.

Τι θα κάνει ο Ανδρουλάκης;

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει μέχρι σήμερα, η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόσκληση, σε μία εποχή που δέχεται πολύ έντονη εσωκομματική πίεση, μετά το μέτριο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Ωστόσο, οι πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν κάποιον που έχει αποφασίσει να αναλάβει έντονη πολιτική δράση, για μία σύμπραξη όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μία ιδιαίτερη περίοδο, όπου η ακροδεξιά δείχνει να κερδίζει έδαφος στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.