Το «πιάσατε» τώρα γιατί είναι τόσο επικίνδυνος ο Ερντογάν; (Pics)

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Ήταν απλά θέμα χρόνου...

Είναι (ακόμα) ένα καλοκαίρι το οποίο θυμίζει σε πάρα πολλά τη… μέρα της μαρμότας, υπό την έννοια πως συμβαίνουν και πάλι, τους θερινούς μήνες, πράγματα που έχουμε δει ξανά και ξανά την τελευταία εξαετία περίπου.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στα ελληνοτουρκικά: η γειτονική χώρα και πάλι επιλέγει την τακτική της επιθετικής ρητορικής και των συνεχών απειλών, αφήνοντας να «διαφαίνεται» ολοένα και περισσότερο η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου.

Μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε ο Ταγίπ Ερντογάν επετέθη για χιλιοστή φορά προς τη χώρα μας, επαναλαμβάνοντας τις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά, λέγοντας μάλιστα πως η Αθήνα «πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Άγκυρα».

Το κομβικό ερώτημα, φυσικά, είναι αν ο «Σουλτάνος» μπλοφάρει γι’ ακόμα μία φορά ή αν πλέον το εννοεί ξεκάθαρα.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα (όσα, τέλος πάντων, μπορούν να συλλεχθούν όταν μιλάμε για τον Ερντογάν…) μάλλον «έδειχναν» ακόμα μία περίπτωση μπλόφας, ωστόσο τα τελευταία νέα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως, πια, ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι πίσω σημαντικά σε κάθε μία από τις δημοσκοπήσεις που γίνονται και ότι χάνει με όποιον αντίπαλο κι αν βρεθεί απέναντί του.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία έρευνα αναφέρει πως το 57,5% των ψηφοφόρων που ψηφίζουν για πρώτη φορά στην Τουρκία δηλώνει ότι δεν θα τον ψηφίσουν ποτέ.  Αντίθετα, μόνο το 19,3% των νέων ψηφοφόρων ηλικίας 18 έως 22 ετών δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να ψηφίσουν τον νυν πρόεδρο.

Πέραν αυτού, υπενθυμίζεται πως  στη μεγάλη δημοσκόπηση της Gezici προ μίας εβδομάδος εμφανίζεται ο «Σουλτάνος» να υστερεί έναντι όλων των άλλων πιθανών υποψηφίων και να ηττάται στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί μεν στον β’ γύρο των εκλογών, πλην όμως εκεί ηττάται από κάθε πιθανό αντίπαλο.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλ’ αυτά και γιατί ηχούν καμπανάκια κινδύνου;

Πολύ απλά πως μέσα στην απελπισία του και τη διαφαινόμενη εκλογική του ήττα, ο Ερντογάν δεν αποκλείεται ακόμα και να ρισκάρει ένα μικρό επεισόδιο με την Ελλάδα, προκειμένου ν’ αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να κερδίσει πόντους με βάση την εθνικοφροσύνη του.

Είναι άλλωστε γνωστό πως σε δύσκολες καταστάσεις η πόλωση είναι η πιο «ενδεδειγμένη» λύση για κάθε πολιτικό που βρίσκεται πίσω…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.