Το… φάουλ του Αυγενάκη που εξόργισε ακόμα και τον Πρωθυπουργό!

Το γυαλί δεν κολλάει...
Μία ιδέα που αποδείχθηκε σκέτο… αυτογκόλ.

Έκανε ό,τι μπορούσε για να γαντζωθεί στην καρέκλα του.

Έκανε ό,τι μπορούσε για να μην χάσει την θέση του στον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έβαλε ακόμα και εκπροσώπους διεπαγγελματικών οργανώσεων να υπογράψουν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για να γλιτώσει.

Δεν τα κατάφερε.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από 5 χρόνια, έμεινε εκτός κυβέρνησης, αφού ήταν ένα από τα «θύματα» του σαρωτικού ανασχηματισμού που έκανε ο Πρωθυπουργός!

Η επιστολή που τον… έκαψε

Ωστόσο, αναφοράς χρήζει η προσπάθεια που έκανε για να αποφύγει αυτή την εξέλιξη. Έχοντας διαισθανθεί τι μέλλει γενέσθαι, ο Κρητικός Βουλευτής κάλεσε πριν από μερικές ημέρες στο γραφείο του εκπροσώπους διεπαγγελματικών οργανώσεων, τους οποίος αγνοούσε συστηματικά να δει, τους προηγούμενους μήνες.

Κάποια στιγμή, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποχώρησε από την συνάντηση και τότε μία στενή συνεργάτης του, ενημέρωση τους εκπροσώπους να υπογράψουν μία επιστολή που θα πήγαινε στον Πρωθυπουργό και θα ζητούσε να διατηρήσει στην θέση του τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο προσχέδιο της επιστολής αυτής αναφέρεται πως μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική σε ότι αφορά την εφαρμογή της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αφήνοντας να εννοηθεί πως η παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στην θέση του, θα ενίσχυε την σταθερότητα και την αναπτυξιακή προοπτική του αγροτικού κλάδου.

Το πιο εντυπωσιακό πάντως σε αυτό το προσχέδιο της επιστολής είναι πως αυτή δεν διαμορφώθηκε από κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά από τον αναπληρωτή Τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της ΔΟΒ, Ευθύμιο Φωτεινό!

Το φάουλ του Λευτέρη Αυγενάκη έγινε αντιληπτό από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος όχι μόνο δεν τον συγχώρεσε, αλλά τον έθεσε άμεσα και εκτός κυβέρνησης, δείχνοντας ότι ενοχλήθηκε (και) από αυτή την ενέργεια του Κρητικού Βουλευτή, ο οποίος μένει στον… πάγκο μέχρι νεοτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version