Γκάφα ολκής από τον Κασσελάκη

Η βόμβα του Κασσελάκη: Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που επιλέγει για τις Ευρωεκλογές

Λάθος που δεν... καταπίνεται εύκολα

Μετεξεταστέος στο μάθημα… αριστερής ιστορίας έμεινε για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παρότι «τρέχει» για να καλύψει τα κενά που έχει, πέφτει σε ασυγχώρητες γκάφες που πληγώνουν το προφίλ του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μπερδέψει τον Νίκο Μπελογιάννη με έναν άλλο ιστορικό αγωνιστή της αριστεράς τον Νίκο Πλουμπίδη και το κοινό των social media το δίκασε για τα καλά!

Χοντρό λάθος

«Όταν πήγα στο σπίτι του Μπελογιάννη στην Πελοπόννησο νομίζω, είχα πραγματικά συγκινηθεί όταν είδα την Αυγή, να την κρατάει σε μία φωτογραφία του», σχολίασε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μάλλον τα μπέρδεψε λιγάκι.

Κι αυτό γιατί η Αυγή ξεκίνησε να εκδίδεται στις 24 Αυγούστου του 1952, πέντε μήνες μετά την εκτέλεση του ανθρώπου με το γαρίφαλο!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας…

Και κάπου εδώ αρχίζει να ξεδιαλύνεται το μυστήριο. Η ιστορική φωτογραφία που είδε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την προεκλογική επίσκεψη του στο σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, δεν ήταν άλλη παρά αυτή του Νίκου Πλουμπίδη, ο οποίος κατά την διάρκεια της δίκης του, όντως, κρατάει στα χέρια του ένα φύλλο της «Αυγής», που έχει για πρωτοσέλιδο τίτλο την φράση: «Άρχισε η δίκη του Πλουμπίδη».

Γκάφα ολκής από τον Κασσελάκη

Όπως ήταν φυσικό, στα social media έγινε το έλα να δεις, με τον Κασσελάκη να πληρώνει ακριβά το λάθος του, παρότι ο ίδιος σε άλλο μέρος της συνέντευξης του προσπάθησε να δικαιολογήσει τα όποια κενά του: «Συνειδητοποιώ ότι ναι, μπορεί να είμαι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει ζήσει στην Ελλάδα 21 χρόνια, αλλά συγχρόνως έχω στο χέρι μου αυτή τη στιγμή ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία που έχει μια εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο εν μέσω μεγάλων αγώνων».

Οι εντυπώσεις όμως έμειναν, αφού για τον κόσμο της Αριστεράς ένα τόσο χοντρό λάθος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταπίνεται εύκολα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.