Όμικρον 5: Το βασικό σύμπτωμα που δείχνει ότι κόλλησες ακόμα και αν το τεστ σου βγαίνει αρνητικό

Όμικρον 5: Το βασικό σύμπτωμα που δείχνει ότι κόλλησες ακόμα και αν το τεστ σου βγαίνει αρνητικό

Tι πρέπει να προσέχουν όσοι μολύνθηκαν.

Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και οι επιδημιολόγοι περιμένουν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων καθώς και οι τελευταίοι εκδρομείς επιστρέφουν στη βάση τους φέρνοντας πίσω εκτός από τη… θαλασσινή αύρα και τον ιό. 

Έτσι το θέμα της τέταρτης δόσης έρχεται ξανά στο προσκήνιο με τους ειδικούς να προειδοποιούν: «Πάνω από 60 ετών όποιος έχει υποκείμενα νοσήματα να κάνει το εμβόλιο. Από 70 και άνω γενικά είναι καλό να κάνει το εμβόλιο. Από 30- 59 ετών, δεν υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει. Υπάρχει και η ομάδα που έχει κάνει και την τρίτη δόση και νόσησε, εκείνοι δε χρειάζεται να κάνουν καμία δόση, όποιας ηλικίας και αν είναι, ακόμα και αν έχουν υποκείμενο νόσημα, γιατί είναι σαν να έχουν κάνει την 4η δόση».

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απευθύνονται άμεσα στο γιατρό τους εάν έχουν το βασικό σύμπτωμα που δείχνει ότι έχουν κολλήσει ακόμα και αν το self test τους παραμένει αρνητικό (δεν θετικοποιείται αμέσως):

«Οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 είναι αυτές που κάνουν ένα διήμερο 39-40 πυρετό. Αυτός ο πυρετός εξασθενεί τον οργανισμό και αμέσως επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με το νοσοκομείο. Όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, μένουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Έχουμε το αντιικό φάρμακο που μπορεί να το πάρει κανείς μετά από οδηγίες γιατρού οποίος θα το γράψει, και πρέπει να το πάρεις στις 3-5 μέρες, μετά δε μπορείς να το πάρεις».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.