Μετά τον ανασχηματισμό: «Τελειώνει» και τον… γκουρού ο Μητσοτάκης

Μετά τον ανασχηματισμό: «Τελειώνει» και τον… γκουρού ο Μητσοτάκης
Άλλος ένας που θα πληρώσει πληρώνει το μάρμαρο των Ευροεκλογών

Τον βάφτισαν «γκουρού των δημοσκοπήσεων». Οι ιστορίες γύρω από το όνομα του Αμερικανού επικοινωνιολόγου που βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν αρχίσει να έχουν μυθικές διαστάσεις. Ο θόρυβος γύρω από αυτόν είχε αρχίζει να πολλαπλασιάζεται.

Ακόμα και οι γκουρού, όμως, καμιά φορά πέφτουν έξω. Ο Σταν Γκρίνμπεργκ έπεσε έξω στις προβλέψεις του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών (για την ακρίβεια πολύ έξω) και όλα δείχνουν ότι η σύμβαση του με το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα ανανεωθεί.

Έπεσε έξω

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Γκρίνμπεργκ, ο οποίος ήταν από αυτός που οργάνωσε την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας, είχε προφητεύσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα λάβει από 31% έως 34% στις πρόσφατες εκλογές, όμως η αλήθεια αποδείχθηκε πολύ πιο σκληρή για τον ίδιο και το κυβερνών κόμμα.

Έξω έπεσε και στις προβλέψεις του για τα υπόλοιπα κόμματα αφού τόνιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πάνω από 16% και το ΠΑΣΟΚ γύρω στο 12,5%, με τα αποτελέσματα της κάλπης να τον στέλνουν στον… κουβά.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Νέα Δημοκρατία είχε ισχύ από τον Φεβρουάριο ως τα τέλη Ιουνίου και όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάμε προς ολοκλήρωση της συνεργασίας στα τέλη του μήνα.

Υπερεκτιμημένος

Και για όσους γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα στο κυβερνητικό ρεπορτάζ, η εξέλιξη αυτή μόνο απρόσμενη δεν είναι. Οι μετοχές του Γκρίνμπεργκ είχαν αρχίσει να… ξεθωριάζουν εδώ και πολύ καιρό, αφού στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού διέρρεαν με τον τρόπο τους, πως ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος ήταν υπερεκτιμημένος και σίγουρα όχι αλάνθαστος σε ότι αφορά την μεθοδολογία και τις προβλέψεις του.

Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν και ο Γκρίνμπεργκ θα είναι ένας από αυτούς που θα πληρώσουν το μάρμαρο για το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας, με την φήμη του να κλονίζεται μάλλον ανεπανόρθωτα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version