Καμία σχέση με τον Δούκα: Αυτό είναι το μεγάλο φαβορί για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν φύγει ο Ανδρουλάκης

androulakis-doukas
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Μπροστά σε μία πολύ… περίεργη κατάσταση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με την ηγεσία του κόμματος μόνο ως ήρεμα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. 

Γιατί το λέμε αυτό;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη δεν κατάφερε να πιάσει ούτε καν 13%, παρά το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία κατακρημνίστηκε (28,3% μόλις, από 41% σχεδόν πέρυσι στις εθνικές εκλογές) και αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ακόμα 3 μονάδες.

Ο πρόεδρος του Κινήματος είχε θέσει ως στόχο τη δεύτερη θέση και έκανε λόγο για «αποτυχία», σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε. Εν τέλει, σύμφωνα με το πού τοποθέτησε ο ίδιος τον πήχυ, το ΠΑΣΟΚ απέτυχε κι αυτό φαίνεται πως έθεσε ζήτημα αρχηγού.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως μέχρι το φθινόπωρο ή το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές, προκειμένου είτε να λάβει εκ νέου στήριξη ο Νίκος Ανδρουλάκης είτε να «βγει» νέος αρχηγός.

Και μπορεί οι φήμες να έκαναν λόγο για εκλογή του Χάρη Δούκα, όμως ο νυν δήμαρχος Αθηναίων εξελέγη μόλις πριν από μερικούς μήνες στο αξίωμά του, επομένως είναι πολύ δύσκολο να βάλει υποψηφιότητα- αν και ακούγεται πως έχει ήδη έτοιμο και το επιτελείο το οποίο θα τον «βοηθήσει» να πάρει την προεδρία.

Στην πραγματικότητα με τα τωρινά δεδομένα το μεγάλο φαβορί αν ηττηθεί ο Ανδρουλάκης είναι ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Παπανδρέου το 2009 ήταν και στις εσωκομματικές του 2021 υποψήφιος, όμως τότε δεν μπόρεσε καν να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Τώρα, όμως, έχει πολύ περισσότερο ρεύμα και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί, μιας και είναι σοβαρός αλλά κάνει και… γκελ σε πολύ κόσμο.

Κρατήστε το όνομά του, λοιπόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version