Ώρα ανασχηματισμού: Ποιους κρατάει και ποιους τελειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μόνο μ’ αυτή την κίνηση πήρε 3 μονάδες: Τους κάνει πλάκα ο Κυριάκος… 

Ήγγικεν η ώρα

Το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος στην κυβέρνηση στις Ευρωεκλογές φαίνεται ότι ελήφθη από τον πρωθυπουργό ο οποίος είναι έτοιμος να πάρει σκούπα. Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και σύμφωνα με τον ρεπορτάζ του «Βηματοδότη» έχει ήδη κλειδώσει η παραμονή του Άδωνι Γωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Ποιες αλλαγές έρχονται; Ο «Βηματοδότης» έχει όλες τις λεπτομέρειες:

Ένα όμως πουλάκι από αυτά που κατοικοεδρεύουν στα ενδότερα του Μαξίμου, μου είπε ότι οι υπουργοί (σε περίπτωση ανασχηματισμού) έχουν χωριστεί σε ομάδες. Για παράδειγμα υπάρχει η ομάδα των «αμετακίνητων», δηλαδή αυτών που μένουν στα υπουργεία τους και ενδεικτικά γίνεται αναφορά στα ονόματα: Γιώργος Γεραπετρίτης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Λίνα Μενδώνη, Νίκος Δένδιας, Παύλος Μαρινάκης και Μάκης Βορίδης.

Τώρα θα πείτε με τόσους «αμετακίνητους», τι σόι ανασχηματισμός θα γίνει, γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής «ανασχηματισμός χωρίς να αλλάξεις τον υπουργό Οικονομικών, ανασχηματισμός δεν λογιέται».

Η άλλη ομάδα του ανασχηματισμού είναι οι υπουργοί που παραμένουν στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά απλώς αλλάζουν υπουργεία, όπως πιθανόν οι Γιώργος Φλωρίδης, Νίκη Κεραμέως και Θ. Σκυλακάκης και μια τρίτη ομάδα οι υπουργοί που θα μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος (καλύτερα να μην αναφέρω ονόματα -ακούγονται ήδη τρία- για να μην δυσαρεστήσω κανέναν).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.