Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Το παραδέχτηκε ο Κυριάκος μετά την ελεύθερη πτώση στις Ευρωεκλογές (Vid)

«Γατάκια, εγώ γκαντέμης;»: Το είπε και θα το κάνει ο Κυριάκος… 
Γενναία παραδοχή.

Τα πρώτα δύο εικοσιτετράωρα μετά τις Ευρωεκλογές παρήλθαν ήδη και πλέον τα επιτελεία των κομμάτων μπορούν να «διαβάσουν» με περισσότερη ψυχραιμία τ’ αποτελέσματα της κάλπης, αναλύοντας τους λόγους της επιτυχίας ή της αποτυχίας τους.

Η Νέα Δημοκρατία παρά το γεγονός πως παρέμεινε πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να πανηγυρίζει καθώς «έχασε» μέσα σε διάστημα ενός έτους 13 ολόκληρες μονάδες εν συγκρίσει με τις εθνικές εκλογές.

Επομένως δεν αποτελεί και κάποιου είδους σοφία το να ισχυριστεί κανείς πως το κυβερνών κόμμα απέτυχε, ιδίως από την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε θέσει ως στόχο το 33% των προηγούμενων Ευρωεκλογών.

Τι έφταιξε, όμως, και «βούλιαξε» η ΝΔ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση δεν τα πήγε καλά κι εν συνεχεία είπε αυτό που όλοι οι πολιτικοί αναλυτές δήλωσαν από το πρώτο βράδυ: πως το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στοίχισε αρκετά σε ψήφους στην ΝΔ, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μεταφερθεί ακόμα πιο… δεξιά της.

«Η υπόθεση του γάμου των ομοφύλων μας κόστισε ακριβά και άρα, παρότι το πιστεύω, έκανα λάθος που το έφερα», είπε αρχικά ο Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «ήταν πιο μπροστά από αυτό που μπορούσε να “σηκώσει” το κόμμα μας».

Την ίδια στιγμή, όμως, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και στηρίζει το νομοσχέδιο, όπως κάθε λογικός πολιτικός αρχηγός θα έπρεπε να κάνει εν έτει 2024.

Και μπράβο του για την στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα…

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version