Πάλι τα ίδια: Έλεος με τις δημοσκοπήσεις…

Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς

Ρε παιδιά, αλήθεια;

Είχαν εδώ και πολλούς, πάρα πολλούς, μήνες την τιμητική τους. Άπαντες ασχολιόντουσαν μαζί τους, περιμένανε πώς και πώς να δουν τι θα «πουν» και γινόταν, γενικότερα, ένας χαμός όποτε είχαμε κάποιο νεότερο εύρημα.

Ο λόγος, φυσικά, για τις δημοσκοπήσεις που κατέκλυσαν τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ιδίως από τη χαραυγή του 2024 και μετά και όσο πλησίαζαν οι μέρες για τις Ευρωεκλογές.

Το ζητούμενο είναι- κι αυτό που έχει κάνει πολύ κόσμο να εκνευριστεί- πως γι’ ακόμα μία φορά οι δημοσκόποι δεν έπεσαν και ακριβώς μέσα στις προβλέψεις τους- ιδίως σε ό,τι είχε να κάνει με το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ειδικά τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες το κυβερνών κόμμα παρουσιαζόταν ως σίγουρο πως θα υπερβεί το 33% που είχε λάβει στις προηγούμενες Ευρωεκλογές. Αρκετές δημοσκοπήσεις, μάλιστα, έδιναν ως κατώτατο το 32% με 32.5%, ενώ έδιναν μέχρι και πάνω από 34% στην Νέα Δημοκρατία.

Αντ’ αυτού, βέβαια, ήρθε το «χαστούκι» για την παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν κατάφερε να φτάσει ούτε καν στο 28.5%. Μιλάμε δηλαδή για μια απόκλιση της τάξης των 5 ολόκληρων μονάδων μεταξύ δημοσκοπήσεων και… πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το reader.gr το αποτέλεσμα της νέας αυτής «αποτυχίας» των δημοσκόπων είναι πως ήδη δύο καναλάρχες εμφανίζονται απρόθυμοι να ξαναπληρώσουν δημοσκόπηση για ένα ικανό χρονικό διάστημα.

Μεταξύ μας, άδικο έχουν;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.