Μάικλ Μόσλεϊ: Τα 2 λάθη στη διαδρομή θανάτου που εάν τα απέφευγε, θα ήταν σήμερα ζωντανός

Εξαφάνιση παρουσιαστή BBC: Το σενάριο που προβληματίζει τις αρχές

Εντοπίστηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Βρετανού γιατρού και παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε παραλία της Αγίας Μαρίνας το πρωί της Κυριακής.

Ο ιατροδικαστής Ρόδου, ειδικότερα, διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, λόγω του ότι η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη, η αιτία θανάτου κρίνεται απροσδιόριστη.

Ως προς την ώρα θανάτου εκτιμάται πως ήταν περίπου στις 04:00 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης όταν προσέγγισε το σημείο όπου χθες βρέθηκε νεκρός.

Πιθανολογείται από τον τρόπο που εντοπίστηκε, ότι ακούμπησε με το ένα του χέρι στο πεζούλι και μετά έπεσε και ξάπλωσε. Στη συνέχεια, πιθανόν, αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και έπεσε κάτω, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τα δύο μοιραία λάθη

Ο παρουσιαστής έκανε δύο μοιραία λάθη τα οποία του στοίχισαν τη ζωή. Το πρώτο είναι το λάθος μονοπάτι που ακολούθησε αφού αντί να κατευθυνθεί προς Γιαλό πήρε το μονοπάτι για την Αγία Μαρίνα που είναι ιδιαίτερα δύσκολο και δεν είχε μαζί του κάποιον χάρτη ή το κινητό του για να παρακολουθεί τη διαδρομή του.

Το δεύτερο είναι πως επέλεξε να περπατήσει σε μονοπάτι μεσημεριανές ώρες εν μέσω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών έχοντας ιστορικό προσωρινής απώλειας μνήμης και ενώ ήταν σε ηλικία 67 ετών. Η ζέστη εξαντλεί τους πάντες και σε ηλικιωμένους μπορεί να πυροδοτήσει εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.