Μετά την «πανωλεθρία» στις Ευρωεκλογές: Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κάνει πια ο Κυριάκος

Μετά την «πανωλεθρία» στις Ευρωεκλογές: Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κάνει πια ο Κυριάκος

Τα σχέδιά του 

Μετά την «πύρρειο νίκη» της ΝΔ στις χθεσινές ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός έκλεισε μεν την πόρτα στα σενάρια περί πιθανής πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τονίζοντας πως «έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές» για να κάνουμε την Ελλάδα του 2027 καλύτερη από τη σημερινή.

Η αδυναμία επίτευξης του πήχη του 33% που είχε θέσει ο ίδιος για την παράταξη με μέτρο σύγκρισης τις ευρωεκλογές του 2019, σε συνδυασμό με τις αναφορές στη δήλωσή του ότι «ακούω τη φωνή τους (σ.σ. των πολιτών) και την εντολή τους και την ακούω δυνατά» και «οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μίας νέας διαδρομής προς το 2027», έβαλαν φωτιά στις εκτιμήσεις στα «πηγαδάκια» στην Πειραιώς ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα λειτουργήσει ως επιταχυντής αλλαγών.

Ο χρόνος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα… πατήσει το κουμπί παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς ο ίδιος θα ανοίξει τα χαρτιά του ή τουλάχιστον θα σκιαγραφήσει τις προθέσεις του στους συνεργάτες τις επόμενες ημέρες.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Κυριάκος…

Στη ΝΔ διέβλεψαν από νωρίς τον κίνδυνο της «χαλαρότητας» και της αποχής ρεκόρ, αλλά σε κάθε περίπτωση ουδείς περίμενε ότι το ποσοστό του κόμματος δεν θα γράψει μπροστά το «3».

Μετά την τεράστια πτώση των ποσοστών της, στη ΝΔ υπάρχει μία και μόνο επιλογή που συνάδει και με τα «θέλω» του Κυριάκου Μητσοτάκη: ο ανασχηματισμός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα «ραντάρ» του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται ήδη η πρώτη έκθεση αξιολόγησης από το έργο των υπουργικών και κομματικών κλιμακίων ανά την Ελλάδα και ιδίως από τις εκλογικές περιφέρειες όπου το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο ακόμη και από το μη προσδοκώμενο ποσοστό 28,25% στην επικράτεια.

Θεωρείται βέβαιο πως ο πρωθυπουργός θα αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα αφού από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και το 40,56%… βούλιαξε στο 28,31%.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.