Μετά τη θριαμβευτική εκλογή του: Τ’ αλλάζει όλα ο Γιώργος Αυτιάς…

Μετά τη θριαμβευτική εκλογή του: Τ’ αλλάζει όλα ο Γιώργος Αυτιάς…

Τι θα κάνει;

Η επιλογή του ήταν ένα φιλόδοξο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές, προκειμένου να διευρύνει το, έτσι και αλλιώς, ευρύ του προβάδισμα στην πληθυσμιακή ομάδα των +65, και το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας φαίνεται να τον δικαιώνει απόλυτα.

Ο Γιώργος Αυτιάς κυριολεκτικά σάρωσε στην εκλογική μάχη, δίνοντας μια ανάσα στην κυβερνώσα παράταξη, που δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για αυτήν, ύστερα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την παρένθετη μητρότητα. Με αυτήν την επιλογή του, η κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη επανεδραιώθηκε στο συντηρητικό αυτό κοινό.

Ο Γιώργος Αυτιάς, με την αναγνωρισιμότητά του, κατάφερε με ευκολία να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με τις περισσότερες ψήφους. Το γεγονός αυτό θέτει νέα καθήκοντα για τον γνωστό και αγαπητό τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος έχει δεσμευτεί να αφήσει οριστικά πίσω την, ομολογουμένως άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική του καριέρα, και να επικεντρωθεί στον νέο του ρόλο ως ένας εκ των Ελλήνων εκπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο, φιλοδοξώντας να κάνει τη διαφορά προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και των ελληνικών συμφερόντων.

Αναντίρρητα, ο νέος του ρόλος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Γιώργος Αυτιάς μπορεί να είναι εξπέρ στο ζήτημα της επικοινωνίας και στο να παίρνει συνεντεύξεις από πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο δεν είναι καθόλου έμπειρος στο να βρεθεί στη θέση του συνεντευξιαζόμενου, αλλά πολύ περισσότερο στη θέση ενός ανθρώπου που θα πρέπει να παράγει πολιτικό έργο, με την χάραξη νομοσχεδίων και ψηφισμάτων, ώστε να αποδείξει και στους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν, ότι δεν έχει πάει στις Βρυξέλλες για τουρισμό ή για lobbying, θυμίζοντας την υπόθεση της Εύας Καϊλή…

Έτσι λοιπόν, ο Γιώργος Αυτιάς έχει σκοπό να αφήσει πίσω του και το μειλίχιο ύφος του και να γίνει επιθετικός στο νέο του ρόλο, μη θυμίζοντας σε τίποτε τον Γιώργο Αυτιά των τηλεοπτικών στούντιο, χωρίς να έχει την παραμικρή διάθεση να χαρίσει κάστανα στους πολιτικούς του αντιπάλους εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Άλλωστε, ο αέρας που έχει πάρει από την λαϊκή εντολή του δίνει την νομιμοποίηση για μια τέτοια πορεία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τήρηση της γραμμής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα είναι το εύκολο κομμάτι στην παρουσία του Γιώργου Αυτιά στις Βρυξέλλες, Το δύσκολο κομμάτι θα είναι η πραγματική υπεράσπιση των συμφερόντων των ψηφοφόρων του Γιώργου Αυτιά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.