Σύμη: Βρήκαν την αιτία του κακού – Το ‘χε αποκαλύψει ο παρουσιαστής του BBC, αλλά δεν το πρόσεξε κανείς

Σύμη: Βρήκαν την αιτία του κακού - Το 'χε αποκαλύψει ο παρουσιαστής του BBC, αλλά δεν το πρόσεξε κανείς

Ήταν, δυστυχώς, εμφανές.

Η υπόθεση της εξαφάνισης του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη ολοκληρώθηκε με τον πλέον σοκαριστικό τρόπο, ωστόσο το BBC είχε «δει» τι ακριβώς θα συμβεί…

Σε πλάνα του δικτύου πριν μαθευτεί πως ο δύσμοιρος άντρας έχασε τη ζωή του, ο Βρετανός παρουσιαστής απεικονίζεται να περπατά δίπλα στη μαρίνα στο Πέδι. «Ο άνδρας φαίνεται σε καλή κατάσταση και κινείται με σταθερά βήματα χωρίς κάποιο σημάδι αποπροσανατολισμού», σχολίασε στο BBC, αστυνομικός από την περιοχή.

Η εν λόγω εικόνα πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες λήψεις από κλειστό κύκλωμα καμερών του Βρετανού παρουσιαστή, πριν φύγει από το χωριό.

Βρήκαν την αιτία του κακού

Ο παρουσιαστής  εθεάθη τελευταία φορά να περπατά σε σημείο που δεν οδηγεί προς τον Γιαλό όπου παραθέριζε.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως ο γρίφος της εξαφάνισης λύθηκε ακριβώς σ’ εκείνο το σημείο, κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν. Και αυτό διότι ο Μάικλ Μόσλεϊ το 2019 είχε αποκαλύψει πως είχε πάθει παροδική σφαιρική αμνησία (TGA).

Σε άρθρο του στην Daily Mail, ο ίδιος ο Μόσλεϊ είχε αποκαλύψει ότι σε μια βόλτα στη θάλασσα της Κορνουάλης κατέληξε στα επείγοντα, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τι είχε συμβεί.

Ευτυχώς η σύζυγός του ήταν μαζί του και αυτό που την έκανε να ανησυχήσει πολύ ήταν το γεγονός ότι εκείνος ρωτούσε ξανά και ξανά ποια χρονιά είναι και αν είχε λιποθυμήσει, ενώ επαναλάμβανε διαρκώς τα ονόματα των παιδιών τους. «Φοβόμουν ότι θα τα ξεχάσω» ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας ότι ένιωθε πολύ «μπερδεμένος».

Λίγο πριν το ζευγάρι είχε πέσει στο νερό αλλά, όπως εξηγούσε o παρουσιαστής του BBC, «ήταν πολύ κρύο ακόμα και για εμάς που είχαμε συνηθίσει και αρχίσαμε να κολυμπάμε πίσω στην ακτή. Θυμάμαι να σκέφτομαι: ‘Σίγουρα θα καταφέρω να προλάβω την Κλερ μέχρι την ξηρά’. Και τότε όλα χάθηκαν».

«Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να βρίσκομαι στα επείγοντα στο νοσοκομείο του Truro, με την Κλερ να κάθεται δίπλα μου και να δείχνει εξαιρετικά ανήσυχη» λέει ο ίδιος.

Η έναρξη των επεισοδίων της TGA είναι ξαφνική με τον ασθενή να διακατέχεται από άγχος σχετικά με τη κατάστασή του επαναλαμβάνοντας ερωτήσεις όπως «πώς ήρθαμε εδώ;» και «τι μου συμβαίνει;», ακριβώς δηλαδή ό,τι περιγράφει ο δρ Μόσλεϊ.

Πιθανότατα ο Μάικλ Μόσλεϊ έπαθε παροδική σφαιρική αμνησία ενώ βρισκόταν στην Σύμη και του συνέβη, δυστυχώς, το μοιραίο.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.