Έτσι σπάει την κυριαρχία Μητσοτάκη: Το κόμμα με επικεφαλής τον Τσίπρα που χτυπάει τη ΝΔ

Το πάει μέχρι τέλους ο Αλέξης Τσίπρας…

Τι συμβαίνει στην κεντροαριστερά;

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλασσε στον Αλέξη Τσίπρα ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος για την κεντρική προεκλογική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταχειροκροτήθηκε φτάνοντας στην πλατεία ενώ έγινε δεκτός με αγκαλιές και φιλιά.

Φαίνεται όμως πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν χαίρει αποδοχής μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτική ήταν μια δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί από την GPO για τα Παραπολιτικά…

Το κόμμα με επικεφαλής Τσίπρα που χτυπάει τη ΝΔ

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: Ποιος από τους παρακάτω πιστεύετε ότι μπορεί να ηγηθεί μιας ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης την επομένη των ευρωεκλογών; Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 16% και ακολουθούν Νίκος Ανδρουλάκης 13,4%, Στέφανος Κασσελάκης 10,5%, Χάρης Δούκας 5,4%, Αλέξης Χαρίτσης 5% και Μανώλης Χριστοδουλάκης 4,6%.

Από τη δημοσκόπηση προέκυψε πως ο Αλέξης Τσίπρας παίζει έναν ενωτικό ρόλο για τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.

Στις ευρωεκλογές θα φανεί αν ο Στέφανος Κασσελάκης ή ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν την κυριαρχία στην κεντροαριστερή πολυκατοικία. Μάλιστα, θα υπολογιστεί το ποσοστό που θα λάβουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που δεν αποκλείεται να ξεπεράσει αυτό της ΝΔ.

Μάλιστα, αν το ποσοστό των δύο κομμάτων είναι καλό, θα ενταθούν οι πιέσεις για την ενοποίηση των κεντροαριστερών κομμάτων σε επίπεδο κορυφής.

Αν το ποσοστό των δύο κομμάτων είναι μικρότερο, θα σταλεί μήνυμα αποσυσπείρωσης και αναζήτησης άλλων προσώπων που θα μπορούσαν να αναλάβουν ενωτικό ρόλο.

Θεωρείται πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει την κεντροαριστερά, όπως προέκυψε και από τη δημοσκόπηση. Τη στιγμή που η κεντροαριστερά θεωρείται… αγαπημένη των Ελλήνων (π.χ. ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου) πολιτών και κορυφαία στις πολιτικές προτιμήσεις. Ενδεικτικό είναι πως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη δεξιά ΝΔ έχει πάρει μέτρα κεντροαριστεράς, κάνοντας «άνοιγμα» στον χώρο.

Σε περίπτωση δημιουργίας ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης με επικεφαλής τον… αγαπημένο των κεντροαριστερών Αλέξη Τσίπρα, θεωρείται βέβαιο πως η ΝΔ θα λαβωθεί και θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες να βρεθεί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.