Εξαφάνιση παρουσιαστή BBC: Το σενάριο που προβληματίζει τις αρχές

Εξαφάνιση παρουσιαστή BBC: Το σενάριο που προβληματίζει τις αρχές

Καταιγιστικές εξελίξεις

Στην τρίτη ημέρα μπαίνουν οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του δημοσιογράφου του BBC Μάικλ Μόσλεϊ που αγνοείται από την Τετάρτη (05/06) όταν χάθηκαν τα ίχνη του στη Σύμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση εντοπισμού του συμμετέχουν ελικόπτερα, drones, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, εθελοντές αλλά και δύτες προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους φέρει κοντά στον 67χρονο Βρετανό.

Τις έρευνες δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες καθώς στη Σύμη επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Από το νησί της Ρόδου έχουν καταφτάσει ενισχύσεις και συγκεκριμένα ομάδα έξι πυροσβεστών με ένα όχημα καθώς και ομάδα drones.

Ο αντιδήμαρχος Σύμης, Ηλίας Χάσκας, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι δύτες ψάχνουν στο νερό ενώ στις έρευνες συμμετέχει το τοπικό λιμενικό.

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος στις έρευνες

«Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν… περίπου πέντε και επίσης όλα τα ιδιωτικά σκάφη, τα εμπορικά σκάφη γνωρίζουν επίσης το περιστατικό και τον αναζητούν και αυτά» αναφέρει η τοπική ακτοφυλακή.

Όπως προαναφέρθηκε, στις έρευνες συμμετέχει και ο σκύλος Σκαρ, που έφτασε στο νησί με το πλοίο της γραμμής την Παρασκευή (07/06). Ο συγκεκριμένος σκύλος είναι ειδικά εκπαιδευμένος στον εντοπισμό ανθρώπων σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Το σκυλί μπορεί να εντοπίσει μυρωδιά. Μπορεί να βρει κάποιον είτε ζωντανός είναι είτε νεκρός», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του.


Το σενάριο που προβληματίζει τις Αρχές

Ο Μάικλ Μόσλεϊ έφυγε από την παραλία και αρχικά έγιναν έρευνες στο μονοπάτι το οποίο θεωρείται σε γενικές γραμμές ασφαλές αφού έχει φτιαχτεί πρόσφατα. Κανένα ίχνος του δεν βρέθηκε, οπότε δεν επιβεβαιώνεται και το σενάριο που τον ήθελε να είχε ζαλιστεί ή να αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας ενώ περπατούσε.

Ένα νέο στοιχείο δίνει διαστάσεις στην έρευνα αφού διαπιστώθηκε πως ο παρουσιαστής είχε καταφέρει να διασχίσει το μονοπάτι και να φτάσει στο Πεδί.

Στην εκπομπή «Live News» του MEGA παρουσιάστηκαν νέες φωτογραφίες του αγνοούμενου παρουσιαστή, που δείχνουν τον 67χρονο να κρατά ομπρέλα και να φορά τα ρούχα που φορούσε στην αρχική φωτογραφία που είχε τραβηχτεί και να περπατά σε κατοικημένη περιοχή.

Η εικόνα είναι από κάμερα ασφαλείας σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Πέδι και αν έχει κινηθεί προς το μέρος που έμενε, ήταν ομαλός ο δρόμος.

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο Μόσλεϊ έχει καταγραφεί στο Πέδι, κάτι που σημαίνει ότι έχει φύγει από την παραλία και έχει περάσει το  μονοπάτι.

Έτσι επιβεβαιώνεται και η μάρτυρας που τον είδε και τον περιέγραψε με τα ίδια ρούχα. Όπως προκύπτει, ο Βρετανός φαίνεται ότι έφτασε στο Πέδι ζωντανός και έκτοτε χάνονται τα ίχνη του.


Το γεγονός ότι ο Μόσλεϊ ήταν ζωντανός σε ασφαλή δρόμο και ενώ το νησί είναι τόσο μικρό και δεν έχει βρεθεί ακόμα, έχει προβληματίσει αρκετά τους αστυνομικούς για την τύχη του. Το σενάριο που τους προβληματίζει είναι ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας και της εξαφάνισης της σορού. Μάλιστα, δεν αποκλείουν να έφυγε και μόνος του από το νησί.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.