Φλερτ με Τσίπρα…

Φλερτ με Τσίπρα…

Ποιοι και γιατί... πλευρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό

Οριστικοποιείται το επίσημο πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών, από το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα».

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι πρωθυπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, υπουργοί Εξωτερικών και κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και πρώην πρωθυπουργοί πρόεδροι και υπουργοί Εξωτερικών, επικεφαλής Ινστιτούτων και think tank.

Οι υψηλοί καλεσμένοι από την ΕΕ και την Ελλάδα καλύπτουν ένα ευρύ, διακομματικό δημοκρατικό πολιτικό φάσμα με ιδιαίτερα σημαντική να είναι η εκπροσώπηση από την αριστερά και τον κεντροαριστερό-ευρωσοσιαλιστικό χώρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καλέσει μέχρι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα εγκαίνια του Ινστιτούτου που ήδη έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό».

Το άδεισμα…

Προ ημερών, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε… αδειάσει πλαγίως τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας πως θεωρεί ότι δεν διεκδικεί ρόλο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα και πως δεν θα τον κάνει υπουργό σε μια μελλοντική κυβέρνηση.  Άξιο αναφοράς είναι πως κανένας εκλεγμένος πρωθυπουργός στη Μεταπολίτευση δεν μετείχε σε μετέπειτα κυβερνητικό σχήμα.

Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πει σε συνομιλητή του πως ο ίδιος, όντας 49 ετών και έχοντας συσσωρεύσει εμπειρία, μπορεί να περιμένει… Με ότι και αν αυτό συνεπάγεται!

Και το φλερτ

Στο μεταξύ, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το μέλλον της κεντροαριστεράς που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως έχει διασπαστεί. Σύμφωνα με το newsit.gr, αρκετοί αναρωτιούνται τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την ένωση των κεντροαριστερών δυνάμεων και «φλερτάρουν» τον πρώην πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται πως δεν επιθυμεί να έχει ενεργό κομματικό ρόλο ο Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στο OPEN, ανέφερε πως «δική μου εκτίμηση είναι ότι ο ρόλος που επιτελεί με το Ινστιτούτο είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός ρόλος».

«Είναι ακριβώς αυτό το οποίο χρειαζόμαστε και προσωπικά και ως ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη ότι υπάρχει μια σύγχρονη Αριστερά» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, βάζοντας τα… όριά του στο κόμμα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.