Έφτασε η ώρα: Δυναμική επιστροφή Τσίπρα

Έφτασε η ώρα: Δυναμική επιστροφή Τσίπρα

Τι θα κάνει;

Πολλά έχουν γραφτεί για το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα μετά την αποχώρησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, τώρα έφτασε η ώρα για τη δυναμική επιστροφή του!

Σε μείζον πολιτικό γεγονός αναμένεται να εξελιχθεί η «επίσημη πρώτη» του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα μια ακριβώς εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές, Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το dnews.gr, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προσκαλέσει στην εκδήλωση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον αν ο πρωθυπουργός ανταποκριθεί και παραστεί προσωπικά, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην μεταξύ τους σχέση που έχει στιγματιστεί από σφοδρές αντιπαραθέσεις.

Στο Μαξίμου, πάντως, υπολογίζουν πολύ τον πρώην πρωθυπουργό, με υπουργούς να προβληματίζονται μήπως και στην επερχόμενη εθνική εκλογική αναμέτρηση η μάχη δοθεί ξανά με τον… Αλέξη Τσίπρα!

Προσκλήσεις για την εκδήλωση του Ινστιτούτου, ωστόσο, θα λάβουν και αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα κληθούν να παραβρεθούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Πρόκειται, δηλαδή, για τους προέδρους των κομμάτων του «δημοκρατικού τόξου», στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας εκτός του Κυριάκου Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης και του Δημήτρη Νατσιού της Νίκης, ο προσκαλών δεν περιλαμβάνει και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα λάβει πρόσκληση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναπτύξει μια πολύ καλή προσωπική -σε ορισμένα ζητήματα και πολιτική- σχέση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.