Τρία ολόκληρα χρόνια μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ: Επιτέλους… (vids)

Ραγδαίες εξελίξεις: Δένει τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ η αστυνομία

Νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται ντοκουμέντα από κάμερες ασφαλείας που οδήγησαν τις Αρχές στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με το Open, το συγκεκριμένο υλικό αξιοποίησε το τμήμα ανθρωποκτονιών για να φτάσει στα δύο άτομα που συνελήφθησαν. Τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα βρέθηκαν στα χέρια του ανακριτή που εξέδωσε και τα εντάλματα σύλληψης.

Πρόκειται για δύο καρέ από κάμερες ασφαλείας που απεικονίζουν το λευκό βάν που ανήκει στον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων, καθώς και τη μηχανή που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Χρειάστηκαν ατελείωτες ώρες έρευνας και παρακολούθησης εκατοντάδων βίντεο από τους αστυνομικούς, προκειμένου να συσχετίσουν το λευκό βαν με τη σκουρόχρωμη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Το υλικό «κούμπωσε» όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το βανάκι βρισκόταν έξω από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και την προηγούμενη ημέρα του αιματηρού περιστατικού.


Δολοφονία Καραϊβάζ: Επιτέλους….

Για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συνελήφθησαν δύο αδέρφια. Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραιβάζ. Αμφισβητούν, δε, τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές Αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων οδηγήθηκαν σε σύλληψη.

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία, ξεκινά… επιτέλους η δίκη των δύο αδερφών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ). Οι συλληφθέντες θα καθίσουν τα έδρανα των κατηγορουμένων στις 26 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με το OPEN, η προσωρινή κράτηση των δύο λήγει στις 28 Οκτωβρίου 2024 και για αυτό και προσδιορίστηκε η δίκη τον Ιούνιο.

Ακόμα, σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, «μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους η δίκη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί». Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ ζητά να μάθει ποιοι έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία, με την έρευνα να συνεχίζεται. Η Ρόη Παυλέα τόνισε: «Είναι σε καλό δρόμοι οι έρευνες, πιστεύω πως θα έχουμε εξελίξεις».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.