Μέγα deal Κόκκαλη

Μπαίνει ξανά στα media ο Κόκκαλης!

Η Intracom κάνει διείσδυση σε έναν «ξεχασμένο» κλάδο…

Το κενό της αγοράς σε έναν κλάδο που υποεκπροσωπείται στο Χρηματηστήριο Αθηνών διέγνωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης που με μία νέα συμφωνία ταράζει και πάλι τα επιχειρηματικά νερά, σε μία κίνηση που έχει και μεγάλη συμβολική σημασία.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας μέσω της Intracom και ενός σχήματος με την Κλουκίνας – Λάππας προβαίνει στην εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρίας Ευρώπη ΑΕΓΑ, την οποία θέλει να εισάγει στο χρηματιστηριακό ταμπλό πολύ σύντομα.

Είδε το… κενό

Προς το παρόν, δεν έχουν βγει στην δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για τα οικονομικά δεδομένα αυτού του μεγάλου deal, ωστόσο παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση αυτά θα δώσει ζωή σε έναν κλάδο που εκπροσωπείται στο Χρηματιστήριο μόνο από την Interlife και θα τονώσει έναν κλάδο που τα προηγούμενα χρόνια έμοιαζε στάσιμος και χωρίς μεγάλα περιθώρια κερδών.

Οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες στην Θεσσαλία και οι μεγάλες καταστροφές που υπολογίστηκαν στα 372 εκατομμύρια ευρώ, τις οποίες είναι αδύνατον να πληρώνει εξ’ ολοκλήρου το κράτος κάθε χρόνο, αλλά και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ περί υποχρεωτικότητας ασφάλισης ακινήτων και επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές έχει ανοίξει ξανά την αγορά.

Μόνο εκείνη την ημέρα η μετοχή της Interlife σημείωσε άνοδο 6,37%, κάτι που δείχνει ότι ο ασφαλιστικός κλάδος έχει περιθώριο τα επόμενα χρόνια να παρουσιάσει ανοδικές τάσεις, αφού η κλιματική αλλαγή είναι σίγουρο ότι θα φέρει ανάλογες φυσικές καταστροφές και στο μέλλον.

Μεγάλο περιθώριο κέρδους

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας DBRS μόνο το 1% των ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι ασφαλισμένες στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 27%, κάτι που δείχνει ότι το περιθώριο ανάπτυξης είναι τεράστιο.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική είναι μία εταιρία που έχει μεγάλη διείσδυση στις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία όπου θα περιθώρια κέρδους είναι υψηλότερα και η εξαγορά της από τον Σωκράτη Κόκκαλη μαρτυρά μία κίνηση στρατηγικής ανάπτυξης που ως αρχικό στόχο έχει την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων, που θα αλλάξει το τοπίο σε όλο το κλάδο γενικότερα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.