Κακά δημοσκοπικά μαντάτα για τη ΝΔ…

Μετά το βροντερό «χαστούκι» των εκλογών: Τ’ αλλάζει όλα στην ΝΔ ο Μητσοτάκης… 

Στους δρόμους τα στελέχη από το κυβερνών κόμμα, αλλά και ο Πρωθυπουργός…

Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και στην Νέα Δημοκρατία μελετούν όλα τα δημοσκοπικά αποτελέσματα με πολύ μεγάλη προσοχή, δίνοντας έμφαση και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

Όλα τα γκάλοπ δίνουν το κυβερνών κόμμα πρώτο στην προτίμηση ψήφου, με μεγάλη διαφορά περίπου 15% από το δεύτερο κόμμα.

Μάλιστα το εύρος του ποσοστού που φαίνεται να παίρνει η Νέα Δημοκρατία κυμαίνεται από το 30% έως το 36% που είναι μέσα στο ψυχολογικό όριο που έχει θέσει ως στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο είναι το 33% των προηγούμενων Ευρωοκλογών του 2019.


Αυτό που προβληματίζει…

Κι όμως υπάρχουν ακόμα δημοσκοπικά ευρήματα που προβληματίζουν την Πειραιώς. Στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc που έγινε για λογαριασμό του ANT1, προέκυψε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, που αυτοτοποθετούνται μεταξύ δεξιάς, κεντροδεξιάς και κέντρου και οι οποίοι είτε είναι σήμερα αναποφάσιστοι είτε δεν σκοπεύουν να πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν.

Και επειδή λόγω του πιο χαλαρού κλίματος που διέπουν τις εκλογές αυτό το ποσοστό μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά, όλα τα μεγάλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό έχουν σηκώσει μανίκια με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με ένα και βασικό σκοπό: να ανεβάσουν όσο το δυνατόν το ποσοστό συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας και να στείλουν στην κάλπη, όσους περισσότερους από τους ψηφοφόρους που έδωσαν εκείνο το 41% στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.